A hasonló vonással rendelkező emberek közös őssel rendelkeznek?
Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm(nő)aki elmondása szerint nem cigány,részben sem,természetesen nem is lenne bajom ezzel,de a vonásai eléggé olyanok. Nos ,tudom,hogy sok mediterrán embernek vannak hasonló vonásai mint a cigányoknak,araboknak,mivel a mediterrán rassznak is vannak altípusai.A helyzet az azonban,hogy sokszor ha meglátok egy cigány nőt/lányt rögtön ez a csaj jut eszembe,vagy ha meglátok egy képet egy indiai nőről akkor szintén...az iskolában van két cigány csaj aki szintén eléggé hasonlít rá. Lehetséges,hogy voltak a lánynak cigány ősei? A lényeg nem ez,csak példaként hoztam fel.de e miatt gondolkodtam el azon,hogy két hasonló ember arcvonásai egy közös ős miatt hasonlítanak egymásra? Sok színész van például akik hasonlítanak egymásra,akik még akár rendelkezhetnek közelebbi közös őssel,de vannak olyanok akik túl távol élnek egymástól...például az egyik arab a másik indián mégis hasonlítanak,akkor lehet,hogy csak véletlen a hasonlóság?2016. aug. 31. 23:11
1/1 Wadmalac válasza:
Sok ok lehet. Valóban messzi rokonság, véletlen is bejátszik, de ott az esély, hogy bizonyos géncsoportok komplett "kinézeti sémákat" tárolnak, ami olyan ősi eredetű, hogy nehéz már rokonságra fogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!