Nem lehet, hogy azért van annyi elhízott ember, mert az ülő testhelyzet lefelé nyomja az ember gyomrát, beleit?
Igen, nekem is ez volt a sejtésem, Wadmalac. ha hasizomra gyúrok, vissza fog menni a pocakkezdemény?
Igazából nem is pocakom van, hanem úgy néz ki kicsit, mintha terhes lennék. Szóval adott egy vékony alkat, de az ágyékom fölött valahogy kidudorodik a hasam, főleg, ha beszívom a levegőt. És akkor érzem ezt a legsúlyosabban, ha teleeszem magam.
Nekem azt tanította az edző, hogy nincs ilyen, hogy "oda gyúrsz" és attól lemegy a has. A hízás embertől függő, hogy ki, hova, milyen sorrendben pakolja fel a szírpárnákat. Ha hasazol, de nem fogysz, akkor max egy nagyon klassz izmod lesz a háj alatt. Szóval Wad tanácsát nem ajánlanám.
ANNYI IGAZ, hogy az IZMOT a test onnan bontja először. a fogyózás KÉSŐI szakaszában, ahol a legkevésbé használod. De ez már a probléma 2. fele, neked az elsőt kéne orvosolnod.
Amúgy a kérdésre én is azt mondom természetesen a testhelyzetnek és a gravitációnak semmi köze hozzá: egyszerűen a mozgásszegény életmódod (amit a sok ülés jelez) miatt kell kevesebb kalóriát elégetned és kevésbé kihasználnod a testedet (nem csak az izmaidat, de akeringési rendszert satöbbi is), ezért hízol.
Amúgy megjegyzem: nem vagy ezzel egyedül. :p Nagyon, nagyon sokaknál kezdődik el ebben a korban a hízás.
Zabálj kevesebbet, és bizony-bizony el kell kezdeni célzottan is rendszeresen sportolni. Ez a korral és a szabadabb élettel jár.
A fáradékonyság is ebből következik.
Sétálj, állj, válts testhelyzetet, heti párszor legalább menj el egy intenzív edzésre. Ha pedig már dolgozol, akkor relaxálj, ne ugrálj akkor is (ne bxzd fel folyton a vérnyomásodat, mert attól is csak fáradtabbnak érzed magad) és NE EGYÉL. Ha olyan stílusban élsz, mint a legtöbben Mo.-n, azaz amúgy normális, zöldet is tartalmazó étrended van, kvázi lehetetlen, hogy hiánybetegség üssön be, ne az emiatti riogatás miatt kajálj.
Ja, és kezd el nézni a kalóriákat a dobozok hátoldalán.
Rengeteg diétás kaja van, kefír, gomba, bármilyen zöldség...Ha nem bírod, ezekkel lehet trükközni. (MIUTÁN ellenőrizted a kalóriatartalmat.)
Az is lehet, hogy miután már nem volt tiltva (apu/anyu/tanár/stb.), nagyobb mennyiségben ettél és többször olyasmit, ami cukorban, zsírban gazdag. Na azzal mennek fel 10esével a kilók, vigyázz.
"Igen, nekem is ez volt a sejtésem, Wadmalac. ha hasizomra gyúrok, vissza fog menni a pocakkezdemény?
Ez ugyanolyan lüke 'sejtés', mint hogy az ülés nyomja kifelé a beledet. Miért keresed a kifogásodat, amikor tök világos, hogy a sportolás abbahagyása és a mpzgásszegény életmód (meg az időnkénti "amikor teleeszem magam") a ludas?
" Ha hasazol, de nem fogysz, akkor max egy nagyon klassz izmod lesz a háj alatt. Szóval Wad tanácsát nem ajánlanám."
Látom, sok ügyes ember már ott járt és megfogdosta a kérdező hasi zsírpárnáit.
Nos, én nem.
Ezért feldobtam azt a feltételezést, hogy esetleg nincs is jelentős felgyűlt hasi zsírpárna, simán "lóg a bele".
Mert van ilyen, méghozzá a tipikus pocakosodást jórészt ez teszi ki.
Egy szót sem írtam arról, hogy a "hasta gyúrás" kifejezetten onnan égetne le zsírt, én a gyenge hasizom miatt előboltosodó hasüregről írtam.
Szóval, mielőtt leoltotok, olvassátok el és gondoljátok már végig, mit írtam.
Én nem tartom hülyeségnek, amit írsz, mert igazából szerintem sem hájról van itt szó. Egy gasztroenterológus azt mondta, hogy puffadás, és a belek nyomják a hasfalat alul.
"Zabálj kevesebbet, és bizony-bizony el kell kezdeni célzottan is rendszeresen sportolni. "
Tudod, az a vicc, hogy röhejesen keveset eszem. Átlag napom úgy néz ki, hogy reggel megeszek két-három szelet kenyeret, ebédre mondjuk két tányér levest, estére meg kb. annyit, mint reggelire. Egyszerűen nem bírok többet enni.
Már régóta jelentkezett nálam az, hogy, bár éhes vagyok, egy bizonyos, nem túl sok étel elfogyasztása után egy furcsa, éhséggel kevert hányinger jelentkezik, ami rosszullétet eredményez, ha folytatom az evést. Tipikus példa, ahol ez elő szokott fordulni, az a tejberizs (azért szeretem, mert gyorsan kész van és laktató), de ugyanez áll a lencsére, tojásrántottára. A hasamban érzem, hogy kell még ennem, de a számban pedig azt, hogy már nem bírom lenyelni a következő falatot. Asszem, ez a reflex váltotta ki nálam azt a szokást, hogy ne egyek sokat. Sőt, sokszor kifejezetten nem törődöm az éhséggel. Van olyan, hogy reggel éhes vagyok, de nem kelek fel, mert megtanultam, hogy elmúlik. Egyszerűen nem figyelek erre túlságosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!