A becslések szerint eddig hány faj (vagy átmeneti forma) élt eddig a Földön?
"mert fajok ténylegesen léteznek, nem állandóan lassan mennek át egyik formából a másikba"
Hát teljesen nem tudok egyetérteni, szerintem az esetleges hosszú ideig fennálló, nagyon elterjedt és időben kevéssé változó tulajdonságú, génkészletű populációk (remélem jól értelmezem a plató kifejezést) csupán eme fejlődés "inhomogenitásai".
Ettől még a változás folyamatos, csupán sebessége lehet alkalmilag NAGYON változó.
Ne feledjük, hogy a faj, mint definiált fogalom is elmosódott határokkal rendelkezik.
"Végtelen. Nem érted?"
Csak hogy ebben az esetben az a fura, hogy számtalan fajból van több fosszíliánk is, amik egymástól akár millió évekre is lehetnek, mégsem változtak túl sokat. Sok evolucionista szerint ez csak úgy magyarázható, hogy időnként szinte minden faj stagnál, aztán hirtelen változások indulnak be, amik talán csak pár ezer vagy százezer éve alatt zajlanak le - ezért nem találjuk őket a kőzetekben. Egy átmeneti forma tehát lehetne egy stagnálási időszak formája - nem lehetetlen definiálni.
A lufis példánál ez olyan, hogy nem egyenletesen eresztjük bele a gázt, hanem hirtelen fröccsökben. Egy fröccs két átmeneti forma között van, tehát nem kell megszámolni a fröccs során bekövetkező minden átmeneti változást.
Ebben az esetben szerintem fel lehet tenni, hány ilyen átmeneti forma létezett a földön? Gondolom, az általam említett paleontológus is ezeknek a számáról beszélt.
Igen, az általa említett platók száma lehetne ilyen alap. Csakhogy megint nem jutottál előrébb, mert a sok millió év alatt egyáltalán megmaradt leleteknek is csupán töredékét találtuk meg, nem hogy egy komplett fajfejlődési ágat nem találtunk meg megfutásokkal, platókkal, de rengeteg fajt még egyáltalán nem.
Ez a számszerűsítés szerintem olyan, hogy a definíciók kiválasztása meg a kényszerű tippelések miatt kaphatsz egy számot, amihez őszintén hozzá kéne tenned, ennyi, vagy fele ennyi, vagy tízszer ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!