Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » 3 kV magasfeszültségböl lehet...

3 kV magasfeszültségböl lehet ózont előállítani egy ilyen lap kombinációjával? Elég lehet a mag. Feszültség?

Figyelt kérdés
[link]
2016. aug. 3. 20:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha létre tud jönni ionizáció a két elektróda között, akkor igen.
2016. aug. 3. 21:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam,olyan sistergés hallatszódik és klór szagot áraszt.Pirosas színű a lap.
2016. aug. 3. 21:41
 3/5 dellfil ***** válasza:

Ha "klór szagot" áraszt, akkor valószínűleg működik. Ózon képződik. Ugyanis sokan az ózon szagát a klóréhoz hasonlítják.

Egyébként én kesernyés, fémes jellegű szagnak írnám le. Persze ez nagyon szubjektív dolog. Ki minek mondja. :D

dellfil

2016. aug. 3. 22:08
 4/5 dellfil ***** válasza:

Ja, a sistergés valószínűsíti a koronakisülés meglétét. Akkor biztos az ózon képződés. Teljes sötétségben láthatod a kékes derengést az elektródák körül. Próbáld ki!

dellfil

2016. aug. 3. 22:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Majd megfigyelem.Csak most az a kérdés mennyit termel?Én úgy olvastam hogy 1kV feszültség kb. 1g/h ózont termel.
2016. aug. 4. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!