Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » PhD hallgatók! Hogy telik egy...

PhD hallgatók! Hogy telik egy napotok? Heti hányszor, mennyi időt töltötök a képzési intézményben?

Figyelt kérdés
Aki távolabb lakik, össze tudja hangolni a bejárást és a családot?
2016. júl. 30. 21:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Heti ötször nyolc-tíz órát. Mivel a túlórákat nem fizetik ki, egy durvább hetet lazán elszámolok magamnak néhány rövidebb munkanappal a rákövetkező héten.

Én Németországban PhD-zem, itt órákra járás, szigorlatozás nincs, csak a saját kutatásommal foglalkozom és félévente egy tárgyból gyakorlatot tartok. Az időm nagy részét az irodámban töltöm, havonta maximum néhány alkalommal kell az épületből kimozdulnom megbeszélésekre vagy más laborokba.

Teljesen normális munkahelyként tekintek rá, és bár helyi mércével alulfizetett meló, legalább élvezetes. De nem vagyok megszállott, és nem sietek.

2016. júl. 30. 21:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Ezek szerint 'elvárás', hogy ott legyél ennyi időt? Nem lehet otthonról is haladni a munkával?
2016. júl. 31. 06:52
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem elvárás, senki nem tartja számon, hogy ki hol és hány órát tölt, addig amíg a dolgát elvégzi, a megbeszéléseken ott van, és alapvetően rendelkezésre áll. Vannak kollegáim, akik gyakran dolgoznak otthonról, de nekem az nem igazán jön be.

Nyilván ez erősen függ attól is, milyen területen vagy. Ha például erősen laborhoz kötött a munkád, vagy több emberrel szorosan együtt dolgozol, akkor a "home office" nehezen működik.

2016. júl. 31. 10:14
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én itt Magyarországon PhD-zom.

Heti 4 napot vagyok bent 8-tól 16-ig, de ez itt sem elvárás. Van olyan munkatársam, aki heti két napot van bent és otthonról dolgozik. Legalább heti 2x2 órát tartottam (gyakorlat vagy valamilyen könnyebb előadás). Minden félévben átlagosan 2 tárgyat teljesítettem. A szigorlatot télen fogom letenni.

Ha nincs órám, akkor az irodában dolgozom, máskor órát tartok/hallgatok. Részt veszek a megbeszéléseken, a tanszéki munkában.

2016. aug. 1. 08:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon jó hír számomra, hogy nem kötelező minden nap bejárni, így nagy eséllyel nekem is lehetőségem nyílik a képzésben való részvételre. Sajnos kisgyerek mellett nem tudnám megoldani a napi több, mint 2 óra utazást.
2016. aug. 1. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!