A déli/mediterrán emberek miért szőrösebbek jóval?
Az európaiak többsége és a négerek nem rendelkeznek erős szőrzettel, persze tudom, hogy embere válogatja, de nem ez az átlag.
Ehhez képest a törökök, vagy az arabok eléggé szőrösek, az arabok között megszokott az, hogy valakinek már 16 évesen teljes szakálla van.
Csecseneknél is láttam ilyet meg a perzsáknál is, míg pl a grúzokra vagy az örményekre nemigazán jellemző, de az azeriekre már igen.
Miért van az, hogy a déli/mediterrán/közel-keleti emberek jóval szőrösebbek mint egy néger vagy egy európai? Miért van nekik ennyire erős és feketés szőrzetük?
Még a görögök sem ennyire szőrösek, meg a spanyolok se azért.
De a törökök meg arabok már nagyon. Miért alakult ez ki?
Nem tudom, de ebből a wikipédia cikkből úgy látom, okos antropológusok is inkább csak ott tartanak, hogy a jelenségeket leírják, nem pedig az okokat ismerik:
Több napfény, magasabb tesztoszteronszint, több testszőrzet?
Ennek valamicskét ellentmond az, hogy a fekete afrikaiak nem túl szőrösek, bár ennek más evolúciós okai is lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!