Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az ember végleg legyőzi a...

Az ember végleg legyőzi a természetet?

Figyelt kérdés
Az ember mindig is harcban állt a természettel és ez a harc egyre inkább felgyorsult és napjainkban is tart. Arra lennék kíváncsi, hogy ebböl a harcbol ki fog győztesként kikerülni. Véleményem szerint a természet mindig tudott meglepetéseket tartogatni az ember számára (pl.: pestis, árvízek,stb...), de idővel megtaláltuk az ellenszert.

2016. júl. 17. 17:32
1 2
 11/14 anonim válasza:

A természetet soha nem fogja legyőzni az ember, mint ahogy az embernek semmiféle természettudományos vagy más "találmánya" nincsen, csak felfedezése.

Nevetséges és arrogáns öntetszelgés már csak a felvetés is, hogy az ember bármikor legyőzheti a természetet.

Egyébként sincs harc ember és természet között, az ember részéről van alkalmazkodás a természet követelményeihez. Eső ellen eresz alá állsz, nem legyőzöd a természetet és megszünteted az esőt.

2016. júl. 19. 15:02
 12/14 Wadmalac ***** válasza:

" Eső ellen eresz alá állsz, nem legyőzöd a természetet és megszünteted az esőt."

Addig jó, amíg nem lehet megtenni.

Pontosabban azért már lehet, kínai olimpiánál használták is.

De amint ezt nagy tételben csináljuk, a meteorológia rendszerét bolygatva, rengeteg előre nem látható következménnyel járhat.

Nem az van, hogy nem tudunk beleszólni a természet működésébe, hanem arról, hogy egy rendszert borítva tudunk beleszólni, a következményei meg miránk ütnek vissza.

2016. júl. 20. 07:27
 13/14 anonim válasza:

Pontosan tudom, hogy ma már meg lehet szüntetni az esőt, és nagy tételben mertem volna fogadni rá, hogy valakinek ezt muszáj is lesz leírnia.

Az esős példámnál a koncepció a lényeg, nem a konkrét szavak. Nem legyőzöd a természetet, hanem alkalmazkodsz.

2016. júl. 20. 10:44
 14/14 Wadmalac ***** válasza:

Pontosan tudtam, hogy nem a lényeget veszed majd észre abban ,amit írtam. :D

"Nem legyőzöd a természetet, hanem alkalmazkodsz."

Éppen ez az, hogy nem akarunk alkalmazkodni. Sajnos.

És azért írtam le, amit írtam, mert pont, hogy az esős példán is látszik ez.

Igenis azon erőlködünk (leszámítva a hellyel-közzel hatásos természetvédelmi lépéseket, meg a tudományos alaposság nélkül mindenre habzó szájú zöldeket), hogy a természetet uraljuk.

Persze, hogy nem tudjuk, nem fogjuk, csupán kicsiny részletekben, de azok éppen elegek, hogy csúnyán visszaüssön a dolog.

2016. júl. 20. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!