Lehetséges megsemmisíteni egy bolygót?
Csak filmekben és számítógépes játékokban láttam ilyet. El kellett iszkolni a bolygóról, mert bekapcsolt az önmegsemmisítő rendszer, blabla. De ha belegondolok, egy bolygó elég nagy ahhoz, hogy bármiféle robbanástól felrobbanjon. Pláne úgy, hogy messziről belelőnek valamit, mint a játékokban. Még üstökösökkel is nehéz lenne.
Volt itt sajnos hirosimai robbanás például, de az más.
Lehetni lehet csak az emberiség még nagyon messze van ettől.
A Hirosimai atombomba az emberiség legnagyobb H bombájához képest is kismiska, de még az is bőven kevés lenne a jelentős károkozáshoz.
Azért néhány ötletem van hogy pusztítható el pl a Föld bolygó:
1) módszer
- Lefúrunk a magig. (Ismeretlen technológiával!)
- Összegyűjtünk mágneses vákuuumban pár kg antianyagot és bedojuk a fúratba, úgy hogy középen robbanjon.
(Ezt a technológiát antianyag előállítást stb ismeri már az emberiség, de jelenleg több 1000 évig minden létező energiánkat ennek kellene szentelni hogy pár kg antianyagot előállítsunk.)
2) módszer
Üstökösök és kisbolygók becsapódásával letéríteni a pályájáról, hogy ütközzön mondjuk a Vénusszal, vagy zuhanjon a napba. Persze addigra a felszíne teljesen elpusztul, szóval nincs értelme tovább rombolni.
Bőven elegendő a becsapódásos módszer, minek elpusztítani az egész bolygót?
3)
Előállítasz egy fekete lyukat a magban. Ez megeszi a földet. (Mondjuk jelentős mennyiségű anyag nélkül nem tudom hogy állítanánk elő stabil fekete lyukat. Mert ha túl kicsi a tömege "elpárolog". Ismeretlen technológia!)
Nem véletlenül említettem a Földet példaként.
Gázóriásokkal nem tudsz mit kezdeni!
Sem a becsapódás sem az antianyag robbanás nem okozna jelentős kárt mondjuk a Jupiterben.
A fekete lyuk viszont igen.
Esetleg még szóba jöhet már létező neutroncsillagok, fekete lyukak pályamódosítása. Úgy hogy ütközzön az adott bolygóval. Itt már mindegy lenne hogy föld vagy gázóriás, ez mindent vinne. De hogyan? (Ismeretlen technológia!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!