Annyi milliárd naprendszer, galaxis van mennyi az esély az életre a földön túl?
Nagyon nagy.
Kérdés csak az, hogy mikorra lesz olyan technológiánk, amivel emberi időn belül tudunk utazni a csillagok között, hogy megtalálhassuk a földönkívülieket.
Nem tudjuk. Van egy Drake-egyenletként ismert matematikai formula ( [link] ezt azonban ma már nem nagyon használják mert minél többet tudunk, annál több faktor jelentkezik, és a legtöbb faktorról nem tudjuk, mennyi az értéke. Szóval aki pontos számot mond neked, az hazudik =)
Egyébként még arra sincs bizonyítékunk, hogy van egyáltalán élet odakinn, az első kérdés ez kellene, hogy legyen. A valószínűség semmire sem bizonyíték =)
Valószínű hogy van, de nem biztos hogy fejlettek, lehet hogy csak pár baktérium, vagy maximum valami kisebb csúszómászó izé.
Amugy meg jó lenne abba is belegondolni, hogy ugyebár a világegyetem 4,5 milliárd éves. Meglehet, hogy mondjuk 2 milliárd évvel ezelőtt voltak más fajok is, dehát ennyi idő alatt simán kipusztultak, és nyomuk sincs, ami azt jelenti hogy nincsenek, viszont voltak más fejlett organizmusok is.
Hogy miért pusztulhattak ki? Környezetszennyezés, politikai szélsőségek, a gyilkos iPod-ok támadása.
"a világegyetem 4,5 milliárd éves"
A tudomány jelenlegi állása szerint megállapítható, hogy a világegyetem legalább 17 milliárd éves. Bocs...
13:08 vagyok
igen, bocs elírtam a földre gondoltam, de attól még tartom amit írtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!