Az eper/citrus-és dinnyeféle gyümölcsökben miért nincs kukac?
"Tippem szerint a dinnye héja túl vastag"
Jót mulattam ezen, mert akkor a mogyoró héja meg túl kemény lenne, de mégis oda teszi a gyerekét a mogyoróormányos...
Minden gyümölcsöt,
még a csonthéjasok termését is a virágzás alatt oltják be és rakják le petéiket a kártevőik.
Akkor még nagyon zsenge a termés és nagyon könnyű elbánni a növényekkel.
Én már láttam a szederben kukacot, pedig az savanyú nagyon.
Meglepődtök, de én meg fokhagymában is találtam kukacot. Bánom is, hogy akkoriban nem voltak okostelefonok és a régi nyomógombos telefonomon nem volt még 1 mp-es kamera sem.
Viszont biztosan valami kínai fokhagyma lehetett :/
Ami viszont kb 5 éve ért meglepetés, az a grapefruitban volt.
Elsőnek vettünk édesapámmal és nem mertem a legkeményebbet venni, mondván biztos éretlen (nem tudtam, hogy melyik érett).
Kicsit puha volt, de azt hittem ez a normális. (Egyébként fehér fajta volt, 2 db vettünk) kibontom, hámozom le a hártyát, és erre valami mozog. Még 2 gerezdet megbontottam de mindegyik olyan volt tele pici fehér kukacokkal (mozogtak még mielőtt azt hinnétek, hogy a gyümölcshúsára hittem azt).
Másikat is megbontottam és abban is telis tele.
Azóta hála az égnek nem értek ilyen rossz élmények.
Max a gránátalma volt túl érett és belül ilyen nyálkás ragados fehér cucc volt a szemek között. Az sem volt guszta (ezt már kétszer tapasztaltam, általában akkor amikor már nagyon leárazzák)
Egyébként ezektől eltekintve kedvenc gyümölcseim, pomelo, grapefruit, gránátalma, lichi mind mind imádom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!