Miért van az, hogy a déli gyümölcsökben soha nincs kukac?
Akárki akármit mondd, de én meg nem láttam egy banánt,papayát,ananászt amibe kukac lett volna.
Míg a mi magyar almáink,cseresznyéink, sokszor még zöldségeinkben is megtalálhatóak.
Déligyümölcsből csak az adott országban exportra szánt, jó minőségű, permetezett, válogatott példány jut el hozzád.
Magyar gyümölcsből is van nem kukacos, de drágább, mint a nagyi otthoni fáján szedett gyümölcs, ami viszont kukacos.
Ha kimennél külföldre, mondjuk egy egyiptomi haverod vidéki nagymamájához, akinek a kertjében úgy nő a két banánfa, mint nálunk a szomszéd kertjében a két almafa, akkor látnál kukacos banánt.
Déli gyümölcsben még én sem láttam kukacot, de az egyik volt osztálytársnőm egyszer állítólag igen. (Egy banánban.)
Én mogyorós csokiban találtam kukacot kétszer is, méghozzá nem is picikét. :(((
(Ugyanaz a bolt, ugyanaz a márka, pár nap eltéréssel, tehát az adott szállítmány egészével lehetett gond.)
Jó minőségű??
Ne nevetess:D
Akkor szokták őket leszedni amikor még bőven éretlenek,a hetek alatt amíg ideérnek meg etilénnel kezelik őket hogy beérjenek nagyjából mire a polcokra kerülnek itt nálunk
Ezenkívül mindenféle vegyszerrel kezelik őket,hogy ne hozzanak át semmilyen organizmust ami itt veszélyt jelenthet
És nálunk sem a nagyüzemi vegyszerezett még zölden leszedett alma számít minőségnek mint amiket a lidlben látsz,abban garantáltan nincs kukac,a piacon,bio zöldséges-gyümölcsösöknél árult alma jóval drágább mint az,viszont nincs vegyszerezve és éretten szedik le,így megesik hogy kukacos lesz,az a minőség
Igen, az utolsónak van igaza.
A sok hatalmas méretű, vegyszerekkel kezelt gyümölcsük helyett sokkal jobb a kukacos, ami a kertekben nő. És ízletesebb is. No nem a kukac miatt.
Akkor nem úgy mondom, hogy jó minőségű, hanem hogy első osztályú. Sajnos a zöldség-gyümölcs esetében az osztályozás méret és küllem alapján megy. Tehát a szép, nagy, hibátlan (igaz ízetlen és mesterségesen érlelt) áru jön ide, amibe vagy eleve nem megy kukac, vagy kiszedik a kukacosat.
Itt van egy oldal a narancskukacról:
Linkelek van pár kukacos déligyümölcsöt:
Banán: http://www.youtube.com/watch?v=DrBdocZ9oLU&hd=1
Narancs: [link]
Mango: [link]
Papaya: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!