Egyszer tényleg elfogy az összes hidrogén és hélium?
Igen, egyszer az is megtörténhet. Azért a 10-20 milliárd év nagyon alábecsült. Valószínű ezermilliárd évig a hidrogén-hélium alapanyag kitart még. :)
De az is lehet, hogy nem lesz rá "idő". Ugyanis ha igaz, hogy a világegyetem tágulása gyorsul akkor eljön az az állapot, hogy még ugyan maradt "nyersanyag" de szétszaladó anyag már nem léphet kölcsönhatásba egymással, nem állhat össze csillagokká. Ezért csillag keletkezés leáll. És vége. :)
De javaslom hallgasd végig ezt. Dávid Gyula kompetensebb mint én. :D
https://www.youtube.com/watch?v=Q9fc_xvmPGc
dellfil
Az tény, hogy lényegében minden aminek kezdete van, annak vége is van :)
Az összes csillag előbb vagy utóbb kialszik, hogy pontosan mennyi idő múlva azt nem tudom, de tudtommal még most is jönnek létre csillagok, illetve pusztulnak is el.
Egyedül, ami ránk veszélyt jelent lényegében a Nap. Utána ha nem oldjuk meg a problémát, akkor igazából tök mind1, hogy lesz-e még több világító égitest, vagy sem.
Kb 2-3 elmélet van a Nap elpusztulásával kapcsolatban.
Tehát igen: előbb vagy utóbb az összes csillag kialszik, robban, stb. És előfordulhat x idő múlva, hogy 1 sem lesz, de még azt sem tudjuk, hogy mekkora pontosan a világegyetem... csak 1 töredékét ismerjük. A saját naprendszerünket is épp csak ismerjük.
Itt egy oldal, amely megjósolja az univerzum jövőjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!