Megfigyelések alá támasztják-e már a csillagok létrejöttét?
Halihó. :) A kérdés adott. A csillagok létrejöttét csak egy elméletként definiálja a tudomány,vagy meg is figyelték? Továbbá ha megfigyelték melyik csillagról lévén szó? A válaszokat köszönöm!
Ui: a több millió éves históriákat kérem kerüljük, az a maga értelmében és az én szemszögemből nem egészen tudományos. :)
Szép estét!
Csillagászati aktualitásokkal kissé le vagyok maradva, de az elvárásod logikátlansága nem hagy nyugodni.
Ha egyszer a csillagkeletkezés egy nyilvánvalóan hosszú folyamat, akkor ha ezt a témát szeretnéd boncolgatni, mégis hogyan akarod az időtényezőt mellőzni?
Több olyan ködöt is ismernek, amikben sűrűsödő por és gázkorongok és a közepükön nagyon fiatal csillagkezdemények vannak. Az Orion-köd is egy ilyen.
Nem tudom, mit értesz több millió éves históriák alatt.
Gyanítom az a több millió éves históriák kifejezés arra utalhat, hogy ha a csillagkeletkezés teljes folyamata nem megfigyelhető egy emberöltő alatt, akkor nem is lehet bizonyítani, azaz nem is igaz.
Legalábbis erősen emlékeztet arra, amivel vakbuzgó hívők szeretnek dobálózni, hogy senki sem látta ahogy az Eohippusból kialakult a mai ló, vagyis az evolúció nyilván kamu...
Igen, alátámasztják. Nem olyan egyszerűen és gyerekes módon,ahogy kezelni szeretnéd. Ezért a megértéséhez próbáld előbb az iskolai tankönyvek ismereteit elsajátítani. Megéri.
Sajnálatos módon a csillagok nem törődnek azzal, hogy te több millió éves kialakulásukat kétségbe vonod. Szép apránként fejlődnek és elhalnak tőled függetlenül. Neked ebben mindössze annyi a lehetőséged, hogy megértsd őket.
Hogyne, elég ha egy felhőtlen éjszakán felnézek az égre, és látom a sok-sok sziporkázó csillagot. Tehát bátran következtethetnék arra, hogy vannak csillagok. Valamikor létrejöttek. Sőt, most is folyamatban van a létrejöttük. Ez semmi! Még a jövőben is létre fognak jönni! Egy darabig... :DDD
Persze mindez nem biztos, mert a te szemszögedből nem egészen tudományos amit az elméletiek modelleznek asztrofizikusok észlelnek.
Ezért több eset lehetséges:
1. Azért vannak csillagok az égen mert én látom oda őket. Valójában nincsenek is, csak a képzeletem termékei, ugyanúgy mint a szép felhőtlen égbolt, a tücsök (és cirpelése!) a gondolat, hogy most hazamegyek és mindezt megírom valakinek, akinek előítélettét vélem(!) kitapintani a kérdése - "rántsuk ki a szőnyeget a válaszadók alól" típusú - kiegészítője miatt.
2. Azért vannak csillagok (az égen!) mert létrejöttek és most megfigyelhetjük őket. Mármint a csillagokat. Mert ott vannak. Az égen. És megfigyeljük.
3. A csillagok nem jöttek létre. Pedig a megfigyelések alátámasztják hogy ott vannak. A csillagok. Mert mindig is voltak, vannak és lesznek. Végtelen idő óta. Ideig.
4.Igen már alátámasztják a megfigyelések, hogy kezdenek létrejönni a csillagok. Nemsokára megfigyelhetjük a létrejött csillagokat. Addig is türelem. (Nehogy azt higgye valaki, hogy amiről azt hitte csillag, az csillag volt. Egy frászt. Majd, ha a megfigyeljük hogyan jön létre egy csillag - kb. egy perc alatt - na az lesz a csillag. Ez a többi csillagnak hitt dolog ez csalás. És nem tudományos, mert soká tart a keletkezése.)
dellfil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!