Mi oka van annak, hogy az indiai vadkenderben kialakult a THC-molekula? Mi szüksége van erre a vegyületre a növénynek?
Úgy tudom, hogy a THC molekula a növényben megtalálható formájában nem okoz eufórikus állapotot, ha szájon át fogyasztják. Az eufórikus állapothoz fel kell aktiválni a molekulát, vagyis legalább 150 fokos hőmérsékletre kell hevíteni. Ezért tekerik be cigibe vagy sütik meg süteménybe. De javítsatok ki ha tévednék.
Az UV-elleni védelem már reálisabbnak tűnik, de ehhez miért kell egy ilyen bonyolult molekulát létrehozni? Ennél sokkal egyszerűbb (energiahatékonyabb) megoldások is léteznek az élővilágban.
"Úgy tudom, hogy a THC molekula a növényben megtalálható formájában nem okoz eufórikus állapotot"
Neked. Nem tudom, mi a helyzet pl. a rovarokkal. Mert a koffein a kávéban, teában, a nikotin a dohányban rád nem halálos, de a rovaroknak méreg.
Plusz a növényevők emésztőrendszere más, mint a mindenevő és húsevő emlősöké, nem kizárt, hogy rájuk is máshogy hat.
Az UV-védő verziót még nem hallottam ,de ez nem kételkedés, csupán az én tudáshiányom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!