Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Európában miért nem élnek...

Európában miért nem élnek főemlősök (az emberen kívül)? Régebben éltek?

Figyelt kérdés

2016. máj. 27. 15:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
34%
Mert azóta kiderült, hogy van itt éppen elég majom, nem kell még tovább növelni, szaporítani...
2016. máj. 27. 15:49
 2/12 anonim ***** válasza:
87%
A jégkorszakok (és azért mert mindig hidegebb van a pólusok irányába) miatt az egyenlítőtől sarkok felé csökkent a biodiverzitás a glaciálisok idején, amikor pedig az élőlények visszahódították a területeket a jégkorszak után, a legdominánsabb főemlős kiszorította a többit. Ezért Észak-Amerikában sem élnek főemlősök az emberen kívűl.
2016. máj. 27. 16:21
 3/12 anonim válasza:
Valamikor a világtörténelemben lehet éltek. Nem igen van itt olyasmi, ami passzolna az étrendjükhöz, életmódjukhoz. Manapság inkább csak a szubtrópusibb éghajlatokon láthatóak, de ha jól tudom egy-két kivétel még a hegyekben is megél.
2016. máj. 27. 16:33
 4/12 A kérdező kommentje:
Valamikor biztos éltek, mert a főemlősök Európában alakultak ki.
2016. máj. 27. 16:46
 5/12 A kérdező kommentje:
Ezért a régebbent úgy értettem, hogy mondjuk tízezer évvel ezelőttől kb. 5 millió évvel ezelőttig.
2016. máj. 27. 16:47
 6/12 anonim válasza:
27%

"A jégkorszakok (és azért mert mindig hidegebb van a pólusok irányába) miatt az egyenlítőtől sarkok felé csökkent a biodiverzitás a glaciálisok idején, amikor pedig az élőlények visszahódították a területeket a jégkorszak után, a legdominánsabb főemlős kiszorította a többit. Ezért Észak-Amerikában sem élnek főemlősök az emberen kívűl."

Gondolom a legdominánsabb főemlős alatt az embert érted , de tudtommal az emberiség fejlődésének kezdete pont hogy Afrikához köthető. Plusz mikor még Eurpában nem volt semmi, délen már Birodalmak álltak.

2016. máj. 27. 16:51
 7/12 anonim ***** válasza:
71%

"Gondolom a legdominánsabb főemlős alatt az embert érted , de tudtommal az emberiség fejlődésének kezdete pont hogy Afrikához köthető. Plusz mikor még Eurpában nem volt semmi, délen már Birodalmak álltak."

Most nem igazán értem, hogy ezen mit nem értesz.

Leegyszerűsítve, amit írt az idézett válaszoló.

- A sarkoknál megnyiffant mindenki a hideg miatt.

- Az egyenlítőnél megmaradt mindenki, mert jó volt az idő, hawaii, dizsi.

- Miután visszaszorult a jég, a legdominánsabb faj népesítette be az újonnan felszabadult területeket, a mai emberek ősei, de attól még nem mentek el az egyenlítőtől se.

2016. máj. 27. 17:17
 8/12 anonim válasza:

"Most nem igazán értem, hogy ezen mit nem értesz.

Leegyszerűsítve, amit írt az idézett válaszoló.

- A sarkoknál megnyiffant mindenki a hideg miatt.

- Az egyenlítőnél megmaradt mindenki, mert jó volt az idő, hawaii, dizsi.

- Miután visszaszorult a jég, a legdominánsabb faj népesítette be az újonnan felszabadult területeket, a mai emberek ősei, de attól még nem mentek el az egyenlítőtől se."

Kevered a szezont a fazonnal. Érteni értem, csak nem értettem egyett vele. Egyébként egy kicsit pontosabban utána néztem, és valóban igaza van. Valamiért azt gondoltam, hogy a jégkorszak elöbb volt az embernél (nem mintha olyan jártas lennék ebben a témában).

2016. máj. 27. 17:52
 9/12 anonim ***** válasza:

Hat ezért kellene előbb utána nézni, aztan véleményt nyilvánítani, köszönöm annak aki megvédett. Hihetetlen, hogy egy boltbamenés alatt is belekötnek GYIKon az emberbe olyan témában, miből épp zarovizsgara készül x)

Egyébként hogy oszlassuk a homályt nincs olyan, hogy "a jégkorszak" több jegkorszak volt, mondhatni sok, sőt kontinensenként is eltér a számuk (kb így: proterozoikumban 4, paleozoikum ban 2 a deli félteken, pleisztocénben Európában 6, Amerikában 4)

2016. máj. 27. 18:25
 10/12 anonim válasza:

"Hat ezért kellene előbb utána nézni, aztan véleményt nyilvánítani, köszönöm annak aki megvédett. Hihetetlen, hogy egy boltbamenés alatt is belekötnek GYIKon az emberbe olyan témában, miből épp zarovizsgara készül x)"

Biztos voltam ebben, ezért nem néztem utána, de azért nem kéne ennyire szívedre venni a dolgot, ez a weboldal pont arra való hogy információkat gyüjtsön az ember, és vitákat bonyolítson le olyan emberekkel, akiknek más nézetei vannak. Én ezzel is okosabb lettem...

2016. máj. 27. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!