Az antropológia mely ága foglalkozik a DNS kutatással, haplocsoportokkal, Y-kromoszómákkal?
Hol lehet ezzel a szakkal leginkább elhelyezkedni külföldön belföldön egyaránt?
Mely egyetemen/egyetemeken lehet konkrétan az antropológia ezen ágával foglalkozó szakára jelentkezni?
Utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy lehetne-e emellett más szakmában is dolgozni?
Ha ilyesmivel akarsz foglalkozni, ne antropológusnak menj, hanem biológusnak. Kezdj egy biológia alapszakkal egy szimpatikus tudományegyetem természettudományi szakán, majd válassz utána genetika mesterszakot. Pl ELTE TTK-n az alábbi, biológia alapszakra épülő mesterszak van:
""Molekuláris genetika, sejt- és fejlődésbiológia"
(Nem mellesleg nagyon úgy tűnik, most így egy gyors rákeresés után, hogy Magyarországon csak kulturális antropológia szak van, ami nem az, ami neked kell. Fizikai antropológiát nem találtam. De még ha lenne is, az sem igazán az lenne, amit keresel, szóval, ahogy írtam biológia alapszak, majd mester.)
Az antropológiánál tényleg arra vigyázz, hogy a kulturális antropológia nem az emberek csontozatával, arcformájával, ilyesmivel foglalkozik, hanem ezzel:
És amiket magyar egyetemeken látok, azok mind kulturális antropológia szakok. Ha csontok, DNS, miegymás tetszene, akkor neked fizikai antropológia irányvonal kéne:
de ilyet meg nem látok idehaza sehol. Amerikában minden bizonnyal van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!