8g-vel gyorsított könyv becsapódási súlyának számítása. Jól csináltam-e?
Figyelt kérdés
Nos igen elég őrült, de sosem számoltam még ilyet és szeretném megkérdezni jól jártam-e el. Adott a könyv ami 0.4 kg. F = m * a képletből kiindulva a = g * 8 ami ebben az esetben 78,48 m/s^2. A tömeg ugye adott. Így kiszámolom, hogy az F = 31,392 N. Két másodpercig szeretném gyorsítani így kiszámolom, hogy a = (v - u)/t ahol v a végsebesség u a kezdő. A kezdő sebességet nullának számolom így kijön, hogy a végsebesség 156,96 m/s^2, ha kettő másodpercig gyorsítom. Így a becsapódáskor 565 km/h-val fog száguldani és kb 3.2 kg-osnak fogom érezni. Ez így jó vagy hülye vagyok??2010. ápr. 9. 10:51
11/15 anonim válasza:
Nekem tetszik az elgondolás, egyszer én is ki akartam számolni hogy ha autóval ugratok az északi sarkos és utána a déli sarkon, akkor mennyi lesz a különbség az ugratás magassága között...
De az a 3 kiló elég gyérnek tűnik nekem is...
12/15 A kérdező kommentje:
Hehe az is jó elgondolás. :D
2010. ápr. 9. 23:19
13/15 anonim válasza:
Lássuk a számokat.
Adott
m = 0,4 kg - a gyorsítandó tömeg
ta = 2 s - a gyorsítás ideje
a = 8g - a gyorsulás (g = 10-e számolok)
ts = 0,1 s - a megállás időtartama
----
F = ? - a becsapódáskor fellépő erő
v = a*ta = 80*2 = 160 m/s
Az F = m*a képletet kicsit átalakítva
F = m*(v/t)
Ebből
m*v = F*t
így
F = (m*v)/t
A megállás időtartamát behelyettesítve
F = (0,4*160)/0,1
F = 640 N
Nem állnék eléje! :-)))
DeeDee
14/15 A kérdező kommentje:
Nekem maci tanácsa után 32 kg-os lett. Neked meg 640 N. Hm most nincs időm, ha lesz leírom.
2010. ápr. 10. 17:44
15/15 A kérdező kommentje:
Valszeg elszámoltam, mert most ez jött ki. :D:D:D:D Ajj mind1 a kapkodás ide menni oda menni közben gondolkodni. :D
2010. ápr. 10. 17:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!