Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » 8g-vel gyorsított könyv...

8g-vel gyorsított könyv becsapódási súlyának számítása. Jól csináltam-e?

Figyelt kérdés
Nos igen elég őrült, de sosem számoltam még ilyet és szeretném megkérdezni jól jártam-e el. Adott a könyv ami 0.4 kg. F = m * a képletből kiindulva a = g * 8 ami ebben az esetben 78,48 m/s^2. A tömeg ugye adott. Így kiszámolom, hogy az F = 31,392 N. Két másodpercig szeretném gyorsítani így kiszámolom, hogy a = (v - u)/t ahol v a végsebesség u a kezdő. A kezdő sebességet nullának számolom így kijön, hogy a végsebesség 156,96 m/s^2, ha kettő másodpercig gyorsítom. Így a becsapódáskor 565 km/h-val fog száguldani és kb 3.2 kg-osnak fogom érezni. Ez így jó vagy hülye vagyok??
2010. ápr. 9. 10:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

" ...és kb 3.2 kg-osnak fogom érezni..." ez hogy jön ki szerinted ? (a többi stimmel). Hogy mennyinek érzed, az a lassulás mértékétől függ, és drasztikusan növekszik a lassulási út rövidülése függvényében.

maci

2010. ápr. 9. 11:12
 2/15 anonim ***** válasza:
Nem szamolgattam, de ha valaki hozzadvag egy konyvet 565km/h-vel, akkor azt nem hiszem, hogy 3.2 kg-nak fogod erezni. Akkor erezned 3.2kg-nek a konyvet, ha pl. a hasadra tenned es gyorsulnal 8G-vel.
2010. ápr. 9. 12:33
 3/15 A kérdező kommentje:
A becsapódás erejét, hogy számolom ki?
2010. ápr. 9. 14:12
 4/15 A kérdező kommentje:
Kiszámolom, hogy teszem fel 565-ről lelassul 0.1 s alatt akkor kijön egy a(m/s^2) és azzal kiszámolom megint az F = m * a -ból?
2010. ápr. 9. 14:15
 5/15 anonim ***** válasza:

" ...Kiszámolom, hogy teszem fel 565-ről lelassul 0.1 s alatt akkor kijön egy a(m/s^2) és azzal kiszámolom megint az F = m * a -ból?"

Az időből ebben az esetben a lassulást tudod kiszámolni. A lassulásból, és a tömegből az ehhez szükséges erőt. A hatás ellenhatás elve alapján a lassuláskor szükséges erő megegyezik a lassuló test által kifejtett erővel.

maci

2010. ápr. 9. 14:51
 6/15 A kérdező kommentje:
A lényeg, ha ezt megteszem akkor kijön az az erő amit érezni fogok. :)
2010. ápr. 9. 14:58
 7/15 anonim ***** válasza:

Ha ez valami gyakorlati példa, probléma akar lenni, azt mondom erősen túlzás a gyorsító erő. Nincs ember a Földön, aki 8g-vel képes lenne gyorsítani egy 40 dekás könyvet.

maci

2010. ápr. 9. 15:27
 8/15 A kérdező kommentje:
Mindig nézem a Mythbusters-t, ha elkapom valamelyik Discovery-n aztán ők mindig számolgattak gondoltam kipróbálom kiszámolni. :) Csak kíváncsi voltam.
2010. ápr. 9. 16:06
 9/15 A kérdező kommentje:
Persze tudom, hogy függ attól is, hogy milyen az anyag amibe becsapódna... Meg olyanoktól amit el sem bírok képzelni. Csak hasra ütöttem és kitaláltam, hogy mivan, ha "meglökök" egy 0.4 kg-os könyvet elméletben 8g-vel.
2010. ápr. 9. 16:11
 10/15 A kérdező kommentje:
Azért jó, hogy lehet itt találni értelmes embereket.:)
2010. ápr. 9. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!