Ha a 4 dimenziót időnek tekintjük és az időt egy statikus elemnek előre és hátra, akkor a csak abban a 4-ben történt változás (ami oldal irányú az idő sávban) az, hogyan jelenik meg az első 3 együttesében?
Szóval van egy alany (ember) aki a megfigyelő. Normál 3 dimenzióban, plusz egy lebyomatot él meg ami a 4 statikus idő. (mint egy magnoszallag)
Masodik alany egy amorf elő test ami képes újrarendezni a statikus időt.
Mint a magnófej újra író feje, ami egy sebességgel halad az idő lejátszási sebességgével. Szóval mikor ez végez egy mozdulatot ami csak a 4 dimenzióban teszi, akkor szerintem az elmozdulását a 3 alap-dimenzióban nem kéne, hogy lássuk, mert az csak a 4 dimenzió vektorán van. Most itt vagyok leállva, hogy ez most akkor egy merőleges vektor az alap irányú folyásra, vagy ez párhuzamosan történik mellette?
Fú hát elég nyakatekerten fogalmaztál. Nem biztos, hogy helyesen értelmezem a kérdést...
Egy olyan hipotézist el tudnék képzelni az idő irányához viszonyított merőleges irányú utazásra, hogy a párhuzamos univerzumok között utazol. Tehát megnézhetnéd, milyen más módon zajlódott le a valóság azon szelete a időnek ahonnan elindulsz (oldalra) az időben. Minél messzebb mész merőlegesen, annál eltérőbb párhuzamos univerzumokat látnál a miénkhez viszonyítva.
Amit leírtam az egy lehetséges módja ELMÉLETBEN az idő irányához viszonyított merőleges irányú utazásnak. De nem vagyok biztos abban, hogy jól értelmeztem a kérdésed.
"végez egy mozdulatot ami csak a 4 dimenzióban teszi"
Ilyen mozdulatot nem tud tenni, illetve úgy tudja, hogy nem mozog, csak ül. Ekkor a 3 térdimenzióban nem változik a helyzete, csak az időben halad előre.
Amúgy az időt, mint dimenziót merőlegesnek tekintjük mindhárom térdimenzióra.
Úgy néz ki, hogy mindig mindenki fénysebességgel mozog a téridőben.
Ha a térben áll, akkor az időben megy előre fénysebességgel.
Ha a térben mozog, akkor az időben annyival lassabban megy (vektorösszeg).
Ha a térben fénysebességgel mozog, akkor az időben áll (nem öregszik) !
Köszi a kommebteket, sajnos nem vagyok szaki, de szeretném értelmezhető információként átadni egy ilyen jellegű eseményt.
Át fogalmazva, annyi, hogy mint a telekinézis a jelenben, ha ugy cselekszel, hogy az az adott idő vonal jövőjében történik meg (annak egy szakaszában) akkor azt, hogyan láthatjuk 3 illetve 4 dimenziós entitásként?
Egyet értek, de ha csak egy kicsit is igyekszünk a valóság közelében maradni, akkor csak az idő maradt, mint extra dimenzió.
Comic relife cimen csak annyival zárnám a témát, hogy egy lényről let volna szó aki köszön minden dimenzióban, igy mi normális emberek 3szor látjuk köszönni, aztán a negyediknél csak lemerevedik, mert abban a dimenzióban már nem látjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!