A világtérképen miért Európa van középen, miért nem pl Amerika?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 8. 21:15
1/9 anonim válasza:
Ha Amerika lenne középen akkor körülötte tenger lenne, és Európa rá sem nagyon férne a térképre szerintem..
Más ok lehet talán ez?!:
Amerikát később fedezték fel
2/9 anonim válasza:
ez csak egy tipp:
Európában készítették az első térképeket. mivel Amerikát kb 300 évvel ezelőtt fedezték fel, nem onnan indul ki a gondolkodás. Az európaiak voltak akik ilyeneket csin, és Eu.-ból indultak ki. aztán bővítették tovább.
gondolom én...
3/9 anonim válasza:
Egyébként az usában gyakran látni olyan térképeket, ahol amerika van középen, de ha figyelmes vagy, láthatsz ilyeneket a filmeken is.
4/9 anonim válasza:
Igen, Amerikában Amerika van középen. Egyébként Európa és a közel kelet a kultúra bölcsője. Rászolgált a központi helyére.
5/9 anonim válasza:
Mert az Afrikában legelőször alakult ki az embert. Ott kezdődik a felfedezés.
6/9 anonim válasza:
Azért mert európai térképeket nézel föleg. A kínai modern térképeken Kína van középen, Amerikában pedig Amerika. Nekünk európaiaknak természetesen Európa van a központban, és mivel az interneten és általában mindenhol elég erösen jelen vagyunk, sok helyen az európai világnézettel találkozhatsz.
7/9 anonim válasza:
Szerintem azért, mert London mellett van a Greenwich, olyan mint a "függőleges Egyenlítő".
8/9 A kérdező kommentje:
És Greenwich miért éppen Angliában van? Az angolok találták ki a hosszúsági fokokat v. van valami földrajzi indok?
Köszi am mindenkinek a válaszokat!
2010. ápr. 14. 17:27
9/9 anonim válasza:
Szerintem azért, mert így szimmetrikus az Egyenlítőre.
Az Egyenlítő meg azért van ott ahol, mert úgy van a Föld közepén, mert akkor a 2 sarok (északi, déli) a Föld "széle".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!