Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan ismerek fel egy igazi...

Hogyan ismerek fel egy igazi hegyikristályt?

Figyelt kérdés

Mármint honnan tudom, hogy az tényleg az és nem pl valami üvegféle, vagy esetleg műanyag (tudom, hogy a műanyagot bárki felismeri, ez csak egy példa volt)? És esetleg mennyibe kerül egy ilyen (kb 13 cm magasságú kéne)?

Már rengeteg ezotériás meg ilyesmi cuccot olvastam, úgyhogy, ha lehet, az ilyen "minden kőnek van valami gyógyereje" vagy "minden csillagjegyhez tartozik egy ilyen kő" típusú válaszoktól kíméljetek!! Köszönöm!! :D

2016. ápr. 19. 23:01
 1/2 Walter_Dornberger ***** válasza:

törésmutatója alapján, valamint a természetes kristályokban (SiO2) mindíg vannak zárványosodások, a növekedés gyorsaságának változásai miatt rétegek.

A mesterségesen növesztett kvarc (hidrotermális eljárás) sokkal precízebb, ott ilyenek nincsenek. (elektronika számára sokat növesztenek)

2016. ápr. 20. 06:00
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2016. ápr. 22. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!