Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ebben a mondatban van valami...

Ebben a mondatban van valami furcsa?

Figyelt kérdés
Franck és Hertz kísérlete megerősíti Bohr,az atom kvantált energiaelnyerésére vonatkozó elméletét,ugyanis az elektronok és a gáz atomjai közötti rugalmatlan ütközések során az elektronok jól meghatározott energiamennyiséget adnak át az atomoknak.

2016. ápr. 6. 20:36
 1/8 anonim válasza:
Nincs, ez fizika
2016. ápr. 6. 21:40
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem közöm sincs ugyan a nyelvtanhoz, de nekem az első vessző használata furcsa a mondatban.
2016. ápr. 6. 21:44
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem úgy értettem,tudom,hogy fizikával kapcsolatos mondat.Szeretném tudni,hogy igaz e vagy hamis,esetleg ki kell valamit javítani benne?
2016. ápr. 6. 21:45
 4/8 A kérdező kommentje:
A vessző jó helyen van.
2016. ápr. 6. 21:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Én mégis inkább kicserélném azt a vesszőt egy -nak toldalékra, úgy talán picit magyarosabb és érthetőbb a mondat.
2016. ápr. 6. 23:29
 6/8 Walter_Dornberger ***** válasza:

Annyit tennék hozzá, hogy elvben az elektronok (akár ami szabadon repül) nem szokta eltalálni az atommagot, és az atomot, hanem annek elektronfelhőjével lép kapcsolatba.

Van olyan, hogy az belső mély hélyról bombázunk ki elektront külső elektronnal (Auger spektroszkópia). De az atommagot nem szokás elektronnal bombázni, ehez nagy energijú elektron kell. Ez Herz idejében messze nem volt. (így kísérletezni sem tudott vele)

a mondatot kijavítanám, hogy az elektron nem az atomokkal, hanem az atomok vagy (nemesgáz esetében !!!) molekulák (levegő esetében) elektronfelhőjével ütközik.

igyekeztem leírni a lényeget.

2016. ápr. 7. 09:11
 7/8 anonim ***** válasza:
és a vessző után dukál egy szóköz
2016. ápr. 7. 09:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Ez a mondat nagyon is igaz. Annyira, hogy Franck és Hertz 1925-ben Nobel-díjat kaptak ezért a felfedezésért.

Egyébként pedig Bohr neve után valóban nem kell vessző, csak egy -nak rag.

2016. ápr. 7. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!