Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért ráz a trambulin?

Miért ráz a trambulin?

Figyelt kérdés
Eljött a tavasz így végre össze tudjuk szerelni a trambulinunkat. Semmi baj nem volt míg a hálóhoz nem értünk. Amint elkezdtül felrakni a hálót, ha hozzáértünk a vas állványhoz, megrázott. Valaki tudna segíteni, mit tegyek, higy be rázzon meg? Előre is köszönöm 😊

2016. márc. 25. 12:29
 1/4 Wadmalac ***** válasza:

Ha a cucc műanyaga, gumilepedője ilyen erősen fejleszti a sztatikus elektromosságot, akkor nem sokat.

Ha a fém állványát elszigeteled a talajtól, akkor együtt fog feltöltődni a többi résszel és nem fog "rázni".

Akkor majd csak akkor húzol ívet, amikor lejössz róla. :)

2016. márc. 25. 14:52
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm 😊
2016. márc. 26. 06:12
 3/4 anonim ***** válasza:
Ne szigeteld el! Földelj le mindent ami hajlamos feltöltődni, nem is értem hogy tanácsolhatnak olyat, hogy szigeteld el a talajtól.
2016. márc. 26. 20:27
 4/4 Wadmalac ***** válasza:

Megnézem, egy gumilepedőt hogyan fogsz leföldelni. Egy pontjával megteheted, de mivel szigetelő, ez vajmi keveset segít. Ennyi erővel a földelt lábakkal most is le van földelve, mégis ráz. Az egészre meg nem tudsz fémhálót feszíteni, mert az nem rugalmas.

Léteznek olyan spray-k, ami antisztatizál, csak nem tudom, a gumianyag mit szól ezeknek az oldószeréhez.

Az egész elszigeteléséről meg leírtam, hogy akkor a talajra leszálláskor fogsz még nagyobbat kapni.

Láttam már olyan embert, aki a műanyag teniszpályán való egy órás játék után olyat kapott a fémkaputól, hogy leült a földre. És ott még kisebb volt a feltöltődés, hiszen maga a műanyag pálya földkontakton volt.

Ha a trambulin (nem trampolin?) gumilepedőjének az aljára talajig érő alumíniumfólia szalagokat ragasztgatsz, talán működik.

2016. márc. 29. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!