Miért ráz a trambulin?
Ha a cucc műanyaga, gumilepedője ilyen erősen fejleszti a sztatikus elektromosságot, akkor nem sokat.
Ha a fém állványát elszigeteled a talajtól, akkor együtt fog feltöltődni a többi résszel és nem fog "rázni".
Akkor majd csak akkor húzol ívet, amikor lejössz róla. :)
Megnézem, egy gumilepedőt hogyan fogsz leföldelni. Egy pontjával megteheted, de mivel szigetelő, ez vajmi keveset segít. Ennyi erővel a földelt lábakkal most is le van földelve, mégis ráz. Az egészre meg nem tudsz fémhálót feszíteni, mert az nem rugalmas.
Léteznek olyan spray-k, ami antisztatizál, csak nem tudom, a gumianyag mit szól ezeknek az oldószeréhez.
Az egész elszigeteléséről meg leírtam, hogy akkor a talajra leszálláskor fogsz még nagyobbat kapni.
Láttam már olyan embert, aki a műanyag teniszpályán való egy órás játék után olyat kapott a fémkaputól, hogy leült a földre. És ott még kisebb volt a feltöltődés, hiszen maga a műanyag pálya földkontakton volt.
Ha a trambulin (nem trampolin?) gumilepedőjének az aljára talajig érő alumíniumfólia szalagokat ragasztgatsz, talán működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!