Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan jött létre a világegyet...

Hogyan jött létre a világegyetemünk?

Figyelt kérdés
Hogyan jött létre a Föld, az emberiség? Teremtés, evolúció, vagy más által? (Magyarázattal)
2010. ápr. 4. 11:04
 1/10 anonim válasza:
75%
Én csináltam még régebben, de már kezdem unni.
2010. ápr. 4. 11:08
 2/10 anonim ***** válasza:
81%

Nos elég kevés a hely kifejteni, röviden:

Ősrobbanással jött létre a világegyetem, melynek során minden ma ismert anyag létrejött

[link]

A Föld pedig a kozmikus porból jött létre, ami a naprendszerünkben volt, először a statikus elektromosság vonzotta össze a porszemcséket, majd a gravitáció felülkerekedett, és egyre több anyagot vonzott magához. (a Nap is így jött létre, csak mivel sokkal nagyobb volt a tömeg, és főleg hidrogénből állt, a forgás, és a nagy nyomás miatt beindult benne a fúzió ami miatt fényt és hőt termel).

Az első élet a tengerben nagy nyomáson és hőmérsékleten (vulkáni aktivítás) jött létre, valószínűleg először csak egy külső váz (membrán) állt össze, majd egyéb a sejtet alkotó alkotórészek (RNS, mithokondrium...), valószínűleg évmilliók, teltek el, mire létrejött egy szaporodásra alkalmas élőlény (sejt), mely már képes volt osztódni.

Az osztódásból fakadó hibák (mutációk) miatt mindig változott, kialakított mozgást, kétsejtű, majd többsejtű lett.

[link]

Sok sok évmillió, évmilliárddal később pedig a sok mutáció miatt kialakult az ember.

2010. ápr. 4. 11:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Most már csak az a kérdés marad,hogy az ősrobbanás mitől keletkezett?
2010. ápr. 4. 11:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
chuck norristól
2010. ápr. 4. 11:52
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Többször volt már a kérdés, és jó válaszok születtek.
2010. ápr. 4. 12:38
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha elfogadjuk a húrelméletet (amely bővítve van a 11. dimenzióval), akkor az ősrobbanás két párhuzamos világegyetem (mikroszintű) összeütközéséből jött létre.
2010. ápr. 4. 12:45
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem csak norris, volt ott mas is.
2010. ápr. 4. 13:28
 8/10 A kérdező kommentje:
Kössz a válaszokat, hülye megjegyzésekre meg nem vagyok kíváncsi
2010. ápr. 4. 13:33
 9/10 A kérdező kommentje:
Amúgy azt értem, hogy ősrobbanás meg ilyenek, csak azt nem tudom, hogy egyáltalán mitől robbant az fel az a bolygó, vagy a világűr az hogy keletkezett...ja és az is foglalkoztat, hogy biztosan csak nem mi vagyunk az egyetlen faj az egész világegyetemben...
2010. ápr. 4. 13:35
 10/10 anonim ***** válasza:

Biztosan nem a Föld az egyetlen bolygó, amin élet van, elég csak megnézni a világegyetem puszta méretét, csillagjainak, galaxisainak számát (bár ilyen messziről nem tudjuk megállapítani, de sok körül bolygók keringenek, ami mind egy lehetséges helyszín az élet kialakulására.

Nem hiszem, hogy feltétlen vízre van szükség, esetleg valamilyen folyadékra, ahol megtörténnek az ütközések, melynek folyamán kialakulnak összetettebb molekulák, szerves anyagok, végül sejtszerű képződmények.

2010. ápr. 4. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!