Mivan akkor ha egy He lufit és egy levegővel töltöt lufit össze kötünk mondjuk egy 2 cm hoszúságú szalagal?
A kérdés adatai hiányosak, így az előző válasz nem pontos.
A lufik és a kötél súlyától, valamint a héliumos lufi által létrehozott felhajtóerőtől függően:
-Felszáll
-lebeg
-lesüllyed.
pont úgy mintha egy lufi lenne, csak nem fújnánk fel eléggé.
A kérdés megválaszolásához szükséges lenne a lufik tömege, a felfújt lufi térfogatának értékere, hogy pontosan meg lehessen mondani mi történik.
Köszönöm a válaszokat, igazából ez nem egy feladat volt, csak elmélkedtem és beötlöt.
Én arra gondoltam higy lebegnének, tehát ez nem kozárható.
Ha lebegtetni akarod a héliumos lufit, akkor köss az aljára egy hosszabb, vékony madzagot. A lufi felhajtóereje felemeli a lufit, ami húzza magával a madzagot is felfelé. De minél feljebb emelkedik a lufi, annál nagyobb tömegű madzag is fogja visszahúzni, tehát egy idő után beáll az egyensúly, és a lufi mindenképpen lebegni fog.
Sőt, ezzel azt is lemérheted, hogy mennyire ereszt a lufid: minden órában megnézed, hogy mennyivel áll alacsonyabban, mennyivel rövidebb madzag húzza a talaj irányába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!