Jó agyú kollégák, tudnátok segíteni?
Hali!
Nem vagyok gyakori látogatója az oldalnak, de rábukkantam egy bizonyos online IQ tesztre, melyet sikerült viszonylag jól megcsinálnom, viszont négy minta esetében sajnos kifogytam a nyers genetikai intelligenciából.
Körbenéztem online, sehol nem találtam megoldókulcsot, úgyhogy arra gondoltam esetleg eme oldal ezen bizonyos alkategóriájában talán segítségre találhatok.
Ezennel kérnék minden tűrhetőbb processzorral felszerelt olvasót, hogy adjatok a linkelt képen található négy mintának egy-egy próbát! Természetesen az is érdekelne, hogy hogy kaptátok meg az eredményt.
Kép:
Akit esetleg érdekelne a teszt egésze, hát itt van:
(Ha nem igazodnátok el az oldalon annak sajnálatos nyelve miatt, az "ÄLYKKYYS" alatt lévő "Tee nettitesti" feliratra kattintva eljuthattok a tesztig.)
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
35: Fentről lefelé kell haladni. A fenti alakzatot először egy vízszintes tengely mentén tükrözöd majd hozzáadod a középső ábrát. Ahol fedik egymást a vonalak azokat a részeket kitörlöd. Így a megoldás a jobb alsó ábra.
34: Vízszintesen kell haladni. Össze kell adogatni a kiskockákat és a nagykockákat. A kiskocka 1-et ér a nagykocka 4-et. Helyi értékből is van 1,2,3,4. Egy kocka értékét úgy kapod meg, hogy a méretéből és helyéből adódó értéket összeszorzod. Az ábra értékét úgy kapod meg, hogy a kockák tényleges értékeit összeadod. Az első ábra és a második ábra összege adja a harmadik ábrát.
Első sor: 0 + [1*1+1*2](3) = [1*1+1*2] (3)
második sor: [1*1+1*2](3) + [1*1+4*2+1*3+1*4](16) = [4*1+4*2+1*3+1*4] (19)
harmadik sor: [1*1+1*2](3) + [4*1+4*2+1*3+1*4](19) = 22
Ez alapján a a bal alsó a megoldás, mert csak ott lesz a kockák összege 22.
Van még egy feltételezésem, miszerint a vonal fölött lévő kockák pozitívak, az alatta lévők negatívak, de mivel mind a hat megoldáson alul vannak, ezért ezzel nem foglalkoztam.
27: Balról jobbra haladva a pöttyök száma mindig eggyel növekszik, fentről lefelé haladva pedig eggyel csökken. Az elhelyezkedésük pedig "L" (mindegy, hogy először lefelé vagy jobbra indulunk el) alakban haladva: jobb láb - jobb láb - fej - bal láb -? (az első ábrát vettem figyelembe az elnevezéseknél, így könnyebb volt követni :) ) És mivel az egész feladatban sok a kisebb, nagyobb szimmetria, ezért én a bal lábra gyanakszom az utolsónál. 90+ %-ban biztos vagyok, hogy a bal alsó a megoldás.
32: Hát itt egy elég egyszerű logikát találtam, nem tudom, hogy a készítők is erre gondolnak-e. A fekete kockánál lévő vonalak közül, ami alul van, az helyben marad, ami nem, az pedig a következő ábra szerinti nyíl irányába kerül.
Első sor: bal oldali vonal és felfele mutató nyíl
Második sor: felső vonal jobbra mutató nyíl
Harmadik sor: alul nincs vonal így a megoldásban sem lesz, a nyíl fölfele mutat, így eszerint a megoldás a jobb felső ábra lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!