Valódi cápavihar (sharknado) létrejöhet?
aki nem tudná mi a sharknado, itt egy film trailer:
A cápa alapvetően nagyragadozó, és mint ilyen, marha kicsi a "népsűrűsége" az élőhelyén. Tehát már ahhoz is nagy "szerencse" kéne a tornádónak, hogy 1 darabot véletlenül fel tudjon szívni. Azonfelül nyilván a cápa sem hülye, nem tartózkodik a felszín közelében viharos időjárás esetén.
Harmadrészt a cápa a vízen kívül élet- és cselekvésképtelen.
Ha megtörténne az az igen valószínútlen eset, hogy egy tornádó apróhalak helyett egy cápát felkap és elvisz, nem kéne a film nagy dögjei egyikének lennie, hogy halálos veszélyt jelentsen. Egy 15 kilós bébicápa, kétszáz méter magasról tornádóból kiköpve lekvárt csinál abból ,akit eltalál. Megkockáztatom, hogy ilyen esetben egy félkilós hering agyonütne. Mindenesetre ha ilyen történne, mármint tornádóba felszívott és iszonyatosan meglepődött cápa, a szerencsétlen illetőt valószínűleg élő cápa verné bele a földbe, mert egy akármilyen nagy tornádó sem szokta perceknél tovább magában hordani a nagy tömeg/felület arányú dolgokat, a cápa meg partra vágva akár félórát-órát is életben maradhat, mire kínok közt megfullad.
De természetesen egy tornádó nem fogja visszavinni a ringlispílbe azt a cápát, ami már kirepült. Ez nem olyan, hogy kiszállok, kettéharapok pár embert aztán megyek még egy kört.
Arról nem is beszélve, hogy az a "cúg", ami egy cápát körbe tud röptetni, az nem fogja állva hagyni a megharapandó pácienseket sem, a szél nem szelektál.
Meg felmérhető az a szélsebesség is, ami ilyen tömegeket hurcolni tud, akkor az, amit hurcol, az igen gyorsan röpül, nem hogy harapni nem tud a sebességtől, de még vidáman kiintegetni sem.
És még figyelembe sem vettem, hogy ilyen helyzet nem éppen egy rutinszerű üzemmód egy cápának, szóval állatira nem a harapdálhatnékkal lenne elfoglalva, hanem azon vacillálna, hogy lefossa a saját uszonyát vagy inkább elájuljon.
Szerintem ebből a nem szakértői felsorolásból is látható, milyen reális ez a kis filmecske. Asylumtól nem meglepő.
Nekem a csúcs akkoris a magashegyi sípályán a hóból támadó cápás film.
Nem tudom, mi lesz a következő elborult produkció a sorozatban, talán lávából támadó azbesztcápák.
Gyorsan egy kis szubjektív realitás-értékelés:
Twister: 80%
A vihar magja: 40%
Sharknado 1-2-3: -100000%
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!