Ha azt mondom, "megtörni a fizika törvényeit", hogyan képzeled el? Emberi ésszel felfogható ez egyáltalán?
mondok egy példát, az ember ráébred hogy egy szimulátorban él, mint pl ahogy super mario soha sem fog,
super mario világát testre szabhatjuk azt csinálhatunk vele amit akarunk, úgymond megszegjük a szabályokat amit a világ engedett mivel egy felsőbb erővel irányítjuk
mivan akkor ha a fizika törvényei is így működnek?
Kábé sejtem, miről akar szó lenni.
Szóval milyen lenne, ha valaki hackelné a mátrixot.
A jó fene tudja.
Ha a világunk valóban egy számítógépes szimuláció, akkor áááállatira precíznek kell lennie. Mármint a szimuláció elején lefektetett szabályosságok, relációk (amit mi a fizika törvényeinek nevezünk), paraméterek szigorú fenntartásában. Ha mondjuk valaki belekotor és átírja a gravitációs állandót, akár csak kicsivel is, az egész univerzum "megborul", minden keringő rendszer összekócolódik. Minden csillagrendszer egyszer csak egy gigantikus biliárdjátszmává változna.
Minimális módosítás a kvantumszintű törvényekben megszüntetné az anyag létezését.
Mármint azt az anyagot, amit mi annak ismerünk. Más paraméterek is adhatnak egy stabil rendszert, de csak a mostani teljes felbomlása után.
Nem tudom, tán csak egy kicsi változtatás a fénysebesség, mint határsebesség értékén is katasztrofálisan összedöntené az egész univerzum fizikai rendszerét.
Már csak az elektromágneses spektrum eltolódása is elég lenne egy fatális végkifejlethez.
Ha egy szimulációban élünk, akkor annak tönkretétele nélkül csak olyan beleszólások lennének lehetségesek, amelyek magukat a törvényeket békén hagyják, csupán lokális anomáliákat rondíthatnak bele, amelyek ellent mondanak a törvényeknek, de nem írják felül azokat. Mondjuk az energia- és anyagmegmaradási törvénynek ellentmondó deus ex machinák. Hipp-hopp megjelenik valahol anyag vagy eltűnik. Persze nem egy bolygónyi, mert akkor az is szétrondítja a naprendszert.
De most belegondolva, jól elfilozofálgattam itt magamban, de tulajdonképpen mire is akarunk itt kilyukadni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!