Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szerintetek hogy lehet, hogy...

Szerintetek hogy lehet, hogy egy természettudományokat tanuló ember ilyeneket gondol?

Figyelt kérdés
Egyetemen tanulunk biológiát, fizikát, kémiát. Vannak társaim, akiket tudom hogy ezek érdeklik is, nem is rosszak belőlük. De hogy lehet az, hogy aki ilyen szinten tanul természettudományokat nem hisz sem az evolúcióban, sem az ősrobbanásban? Ez kicsit megrázott. :D
2016. febr. 10. 19:47
1 2
 11/19 Tislerics Máté ***** válasza:
Ha valaki totálisan tagadja ezeket a jelenségeket, az valóban meglepő lenne ilyen környezetben. De az adott tudományterület bizonyos részleteit megkérdőjelezni nem ciki.
2016. febr. 11. 12:53
 12/19 anonim ***** válasza:

Természetesen nem ciki megkérdőjelezni valamit a tudományban, de csak akkor ha az illető jártas a témában, azaz ezt tanulta az egyetemen.

Nagyszerű dolog az, hogy nem csak fizika szakon oktatnak fizikát, azonban a más szakokon végzetteknek semmi okuk nincs arra, hogy állást foglaljanak bármi mellett, már ami a fizika tudományterületét illeti.

A kérdező sem érti az Ősrobbanás elméletét és annak hiányosságait, csak ezt mondták neki és elfogadta. Úgy, mint ahogy én is elfogadtam azt, hogy a természetes számok összege -1/12 - mondjuk nem egészen úgy, mert mi be is bizonyítottuk ezt.

2016. febr. 11. 13:08
 13/19 A kérdező kommentje:

Nana... én egy szóval nem mondtam, hogy feltétel nélkül mindent elhiszek. Jó magam - bevallom - túl tudatlannak, és gyenge személyiségnek tartom magam ahhoz, hogy a mittudomén hány vallásból és egyéb meggyőződésekből kiválasszak egyet és azt mondjam hogy: na ez az igaz!!

Az említett személlyel kapcsolatban nem túloztam, ő tényleg azt állította hogy teljes mértékben összeegyeztethetetlen a teremtés pl. az evolúcióval.

És ahogy említettem is, nem azt várom el, hogy fogadja el, hogy ősrobbanás volt, evolúció van stb. stb., hanem az ilyen kisebb - bizonyítottabb - tényekről, amikről tanulunk azért azt mondja, hogy hát ez nem totál hülyeség, és ő hazugságokat nem fog megtanulni. Pl. a magfúzió, amit már szintén említettem.

2016. febr. 11. 15:09
 14/19 Tislerics Máté ***** válasza:
Az evolúció legtöbb aspektusának semmi köze a teremtéshez! Nem értem ezt a dolgot! A teremtő nem teremtethetett evolúciót vagy mi? :D Az illető akiről beszélsz elég fura egy fazon lehet...
2016. febr. 11. 15:27
 15/19 A kérdező kommentje:
Hát ő azért mondja hülyeségnek, mert hogy ugye az ember nem egy majomszerű ősből fejlődött ki, hanem teremtették. Így más élőlényeket is. Tehát az hogy ilyen fejlődésen keresztül mentek át az élőlények, ami során megváltoztak, fejlettebbek lettek, nem igaz.
2016. febr. 11. 15:39
 16/19 Tislerics Máté ***** válasza:
100%

:D azta! ilyen emberek még léteznek? ráadásul egyetemre jár! így már engem is megráz a dolog!

Ez csak úgy lehetséges, ha képtelen a logikus gondolkodásra, vagy valami mániákus betegségben szenved! Vagy meg nem értett zseni, de ezt nem tartom valószínűnek...

Tehát, szerinte a fajok nem a természetes szelekció során fejlődnek tovább, hanem csak úgy ideteleportálódnak isten akaratából! hmmm... Jó hát ez elég... fura..... Mintha ő is csak ideteleportálódott volna úgy 1000 évvel ezelőtt-ről! :D

Sok sikert kívánok neki az egyetemen és úgy általában az élethez is! :D

2016. febr. 11. 17:17
 17/19 Wadmalac ***** válasza:
54%

Megkérdezném, amúgy ezek az emberek milyen szakirányon tanulnak?

Csak hogy tudjam, majd ha végeztek, hol féljek tőlük, hogy munkájukban a felelősségteljes tervezést imával helyettesítik.

2016. febr. 12. 11:52
 18/19 A kérdező kommentje:
Ezt nem szeretném kiírni, de elküldöm üzenetben.
2016. febr. 12. 18:54
 19/19 Wadmalac ***** válasza:
84%
Köszönöm, most már tudom, mitől tartsak, hogy felelős tervezés helyett szenteltvízre számíthatok. :D
2016. febr. 15. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!