Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ezek milyen anyagok?

Ezek milyen anyagok?

Figyelt kérdés

Kémiából modst tanultuk a periodusos rendszert és z atomokat és észrevettem hogy több mesterségesen előálított anyagnak nincs atomtömege(pl.Ununennium,Unbiunium,Ununennium)utánuk néztem is ilyeneket olvastam:(Az ununennium a 119-es rendszámú, jelenleg még nem bebizonyított kémiai elem.,Vélhetően folyadék halmazállapotú, erősen bázikus alkálifém, valószínűleg ezüstösen fehér vagy szürke.)

stb.

de ezt nem értem honnan tudnak róla az emberek ha még elő se állitották?és még a sinét meg halmazállapotát is becsülik?

2010. márc. 29. 22:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

ilyen elemeket leginkább kutatóreaktorokban, vagy részecskegyorsítókban lehet előállítani. (Ha lehet.)"

Nem veszed észre az utolsó két szót? Tényleg nem veszed észre?

2010. márc. 30. 10:37
 12/15 anonim ***** válasza:

"Amit nem lehet kimutatni az miért létezne?"

Hol írtam, hogy ne lehet kimutatni????????

Csak azt írtam, hogy ha nem lehet egy fél kilós darabot elédtolni, attól még létezik. Ha csak egyetlen atomot állítasz elő belőle, az is létezik, mégsem látod és nem tudod a makroszkopikus fizikai jellemzőit megtapasztalni. Mégis létezik.

Elég maradi felfogás az, hogy "csak azt hiszem el, amit a szememmel is látok".

2010. márc. 30. 13:57
 13/15 anonim ***** válasza:

10:37 Attól, hogy pl nem tudunk olyan (földi) körülményeket biztosítani, vagy pl nem tudunk elég nagy energiájú részecskegyorsítót építeni, vagy egyéb bármi okból nem tudjuk (még) előállítani az adott elemet, ez önmagában nem zárja ki a létezését vagy a kimutathatóságát.

És még számtalan hasonló ilyen kérdést lehetne felvetni, de ezekből csak az látszik, hogy halvány lila puppanatod nincs ezekről a dolgokról.

2010. márc. 30. 14:02
 14/15 Silber ***** válasza:
100%

Csatlakozom az ELTE-s kollégához.

Épp a magad(magatok?)fajta emberek miatt alakul ki rengeteg emberben a tévhit, hogy valójában a legtöbb kémiai és fizikai kísérlet semmire sem jó és csak baromságokat beszélnek, miközben költik a sok pénzt.

EZ HÜLYESÉG!

Attól, hogy valamit nem értessz, attól még nem felesleges, sőt, igen hasznos is lehet. Tipikus laikus barom felfogás (és itt nem azokat barmoztam le akik nem tanultak magasabb fokú kémiát, hanem azokat, akik beleugatnak a témában jobban benne levők magyarázataiba).

IGENIS MEG LEHET BECSÜLNI EGYES, MANAPSÁG VALAMILYEN OKBÓL MAKROSZKÓPIKUSAN (MÉG) ELŐ NEM ÁLLÍTOTT ELEMEK TULAJDONSÁGAIT! És ahogy írták ezt az elektronszerkezet alapján lehetséges kivitelezni.

Csak egy példa:

Nézzük meg az első főcsoportot (gyengébbek kedvéért: az első oszlop a periódusos rendszerben).

Az összes eleme (a H-t kivéve, de annak mélyebb okai vannak) fém (jól vezeti az elektromos áramot, a hőt, stb.), szürke színű, AZ ADOTT CSOPORTRA JELLEMZŐ KÉMIAI TULAJDONSÁGOKKAL RENDELKEZIK (pl. vízzel reagálnak elemi állapotban).

Ja, hogy te csak azt hiszed el, amit látsz?

- Láttál már egyben 1 milliárd forintot?

- Láttad már a párizsi Eiffel-tornyot?

- Láttál már az életedben vegyészt?

- Láttál akár egyetlen, a köznapi életben nem előforduló tiszta elemet (kálium, bróm, molibdén)?

Egyiket sem hiszem. ÉS MÉGIS VANNAK, LÉTEZNEK!

Mint ahogy előttem is írták, a nagyobb rendszámú elemek már általában instabilak, nagyon gyorsan szétesnek kisebb részecskékre. Lehet, hogy te nem tudod a kezedbe fogni, de attól még léteznek, és létezésük bebizonyítható.

A különböző sugárzásokat sem látod (ą, ß, ∂, röntgen), mégis ki lehet mutatni őket detektorokkal (gyengébbeknek: például a filmekből az a sikítozó zörgő kis szar dobozka a vegyvédelmi ruhás eberek kezében).

Tehát én (is) megkérlek arra téged/titeket, hogy ha nem értessz hozzá, akkor ne beszélj baromságokat:

1.: Nem fognak okosnak tartani mégha el is hiszi a kérdező, mert fogalma nincs róla ki vagy

2.: Itt vannak szakemberek is, akik elvégezték a sokéves képzést, úgyis kijavítanak

3.: Senkinek nem teszel vele jót

Egy vegyészmérnök hallgató.

2010. márc. 30. 15:34
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszz mindenkinek már értem:D
2010. márc. 30. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!