Ezek milyen anyagok?
Kémiából modst tanultuk a periodusos rendszert és z atomokat és észrevettem hogy több mesterségesen előálított anyagnak nincs atomtömege(pl.Ununennium,Unbiunium,Ununennium)utánuk néztem is ilyeneket olvastam:(Az ununennium a 119-es rendszámú, jelenleg még nem bebizonyított kémiai elem.,Vélhetően folyadék halmazállapotú, erősen bázikus alkálifém, valószínűleg ezüstösen fehér vagy szürke.)
stb.
de ezt nem értem honnan tudnak róla az emberek ha még elő se állitották?és még a sinét meg halmazállapotát is becsülik?
Mert ezeket vagy nem tudják előállítani,vagy olyan gyors a felezési ideje hogy szinte azonnal lebomlik más könnyebb elemekre,mielőtt megvizsgálnák,tanulmányoznák (ilyeneket atomreaktorban állíthatnak elő)
(Egyébként Mengyelejev is hagyott ki elemeknek "helyet" amiket ..akkor.. még nem fedeztek fel,de tudta hogy létezniük kell)
"Az ununennium a 119-es rendszámú, jelenleg még nem bebizonyított kémiai elem."
Ezt meg úgy hívják hogy emberi butaság!Nem létező be se bizonyított és úgy írnak róla mintha lenne.
2dik válaszoló:
Téged meg úgy hívnak, h dilettancia. Ha egyszer nem értesz vmihez minek szólsz bele????
Lehet tudni hogy létezik mert csak hozzá kell adni egy protont a 118as rendszámhoz, de ahogy az első is írta ezek már olyan nagy atommagok, h nagyon instabilak. Nem nagyon lehet őket megfigyelni.
"Lehet tudni hogy létezik "
Mi létezik? Ami nincs és elő se lehet állítani az létezik? Nem veszed észre milyen butaságot állítasz?
"Mi létezik? Ami nincs és elő se lehet állítani az létezik? Nem veszed észre milyen butaságot állítasz?"
most komolyan! ha nem értesz valamihez, akkor minek szólsz bele????
Attól még, hogy egy anyagot nem lehet kitenni egy lombikban az asztalra, hogy tessék itt van, attól még létezik. Lehet hogy csak egy femotoszekundumig, vagy még kevesebb ideig, az is lehet, hogy csak nagyon extrém körülmények (T, P) között. De attól még létezik.
Ahogy az első is írta, ilyen elemeket leginkább kutatóreaktorokban, vagy részecskegyorsítókban lehet előállítani. (Ha lehet.) És természetesen itt sem makroszkopikus mennyiségekre kell gondolni. Lehet, hogy csak egy-két atom jön létre, de akkor is bizonyíthatóan létezik.
A színt, halmazállapotot és egyéb fizikai tulajdonságokat leginkább az elektronszerkezet, atomtömeg és egyéb paraméterek alapján lehet megbecsülni.
(2007-ben végeztem az ELTE vegyész szakán. Igaz nem elméleti kémia szakirányon, de valami még "rémlik" ezekről a dolgokról.)
"Attól még, hogy egy anyagot nem lehet kitenni egy lombikban az asztalra, hogy tessék itt van, attól még létezik."
Amit nem lehet kimutatni az miért létezne? És mi a fenének van szükség állítani mintha létezne?Nem tudták kimutathatóan előállítani akkor sok értelme van azt állítani hogy ami nincs az van.
Lehet, hogy csak egy-két atom jön létre, de akkor is bizonyíthatóan létezik.
A színt, halmazállapotot és egyéb fizikai tulajdonságokat leginkább az elektronszerkezet, atomtömeg és egyéb paraméterek alapján lehet megbecsülni."
Világosan le van írva hogy nem tudták kimutathatóan előállítani akkor mi a fenét akartok kimutatni? Megbecsülni, az meg mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!