Hogyan tudom feloldani a zárójelet itt:_ (x-y) ^2?
Figyelt kérdés
2010. márc. 29. 17:46
2/7 anonim válasza:
Ez egy azonosság
(x-y)^2=x^2-2xy+y^2.
Vagyis(x-y)^2=az első tag négyzete,minusz első és második tag 2x-es szorzata,plusz második tag négyzete.
3/7 anonim válasza:
A másodikat javítanám: nem mínusz, hanem plusz! Csak +x és -y szorzata negatív lesz. De ha negatív számot kivonsz, az összeadás lesz, itt viszont kivonás van. Tehát azt a negatív számot hozzáadod.
4/7 anonim válasza:
3.!
Bocs,nem beszólni akarok,de ezt mi már év eleje óta vesszük,és az úgy van.Ha az a minusz plusz lenne,akkor ez lenne:(x+y)^2.
Tényleg nem beszólni akartam,csak ez így van.
2. voltam
5/7 anonim válasza:
Jó, hát egyik tanár így magyarázza, másik úgy. Az enyém így mondta. 3. voltam.
6/7 anonim válasza:
Harmadik, dehogy mondta így a tanárod, ez nem olyan, hogy ígyis-úgyis tanítják...
Egyszerűen még ahhoz is hülye vagy, hogy odafigyelj órán!
7/7 anonim válasza:
(x-y)^2 = x^2-2xy+y^2
Tehát: Első szám négyzete + első és második szám kétszeres szorzata + második szám négyzete
Biztos mint az 1x1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!