Egyszerüen megfogalmazva, mi az üvegházhatás?
Utolsó valami ritka sötét!
Üvegházhatás az, ha egy adott sugárzást egy adott anyag átenged (mint az üveg a fényt) - de a hatására létrejövő másodlagos sugárzást már nem engedi át (mint az üveg a hőt).
Ennek hatása az, hogy az üvegházban jóval melegebb van, ha fény éri - mivel a keletkező hő nem nagyon tud távozni.
Üvegházhatása lehet az üvegnek, CO2-nak, metánnak, stb.
Az üvegházhatás nincs bizonyítva??? Hát menj be egy üvegházba aztán máris bizonyítottnak találod. Nem fűt benne senki, mégis meleg van, mint állat.
Az üveg a beérkező sugarak hullámhosszát átengedi, a Földről visszaverődő sugaratt az ő (megváltozott) hullámhosszán viszont már nem engedi ki. Így ottragad és marha meleg lesz. Ez bizonyított, sőt reprodukálhatod otthon a kertben is.
"Te vagy a ritka sötét mert elhiszed hogy okozhatnak ilyet az egész Földre vonatkozóan valamilyen gázok. Tényleg nincs bebizonyítva, az a helyzet."
Tényleg valami hihetelenül sötét vagy. Nem azért, mert nem tudod (az mindenkivel megeshet) - hanem mert nem is nézel utána, csak szajkózod, amit valahol hallottál.
Tényleg menj be egy fűtetlen üvegházba, napsütésben - aztán nézd meg, mi a helyzet.
Amúgy köszönöm a lepontozást is. Ilyenek pontoznak, azért nem 100%-os egy normális ember itt.
A Föld felszíne az üvegházhatású gázok miatt kb. 20 fokkal melegebb, mint nélkülük lenne - szemben mondjuk a Hold vagy a Mars felszínével, ahol számottevő ilyen hatás nincs. természetesen ez változik: attól függően, hogy mennyi és mennyire hatékony üvegházhatású gáz van a légkörben.
A Vénusz felszíne is ettől melegszik fel 500 fokra!
Enélkül ott is jóval hűvösebb lenne.
Azt tanácsolom, hogy ha valamit nem tudsz, akkor előbb nézz utána, és csak ezután hangoztasd a véleményed.
1. Én totál nem az vagyok akit először lesötéteztél
2. Nem én pontoztalak le
3. Ott k*rtam el, hogy nem neveztem nevén a globális felmelegedést, hanem körülírtam. Szóval én arra értem hogy egy kamu.
A Nap fénye áthatol a légkörön és felmelegíti a Föld felszínét.Ennek a hőnek azonban nagy részét a légkör bizonyos rétege visszaveri és ezért a levegő jobban felmelegszik,mintha kisugárzódna az űrbe.
Fejből hirtelen ennyire futotta,itt van részletesen:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!