Az alumínium tartalmú dezodorok tényleg károsak? És a szilikonos hajápoló termékek jók vagy rosszak?
szóval otthon vagyok a kozmetikumokban. az utóbbi években nagyon nagy hype-ja van annak,hogy az alumíniumos dezodorok rákkeltők. én alumínium-klorid-hexahidrát tartalmú ecsetelőt használok.csak ez van benne. tényleg káros? van rá hivatalos bizonyíték? vagy csak valami kiskegyed szintű lap fújta fel,hogy káros?
a másik kérdésem pedig, hogy a szilikonos hajápolók pl sampon,balzsam,kevert olajok jót vagy rosszat tesznek a hajnak? én szilikonmentest használok egy ideje, mert mindenhol azt hallottam,hogy a szilikonos elzárja a hajat és csak úgy tűnik, mintha szép lenne a hajad. de én kb 1 éve szilikonmentes dolgokat használok és ugyanolyan szép szerintem a hajam, mint amikor szilikonost használtam. van különbség? mi az a szilkon pontosan és jó -e ha a hajunkat bevonja?
köszi előre:)
Minden vegyianyaggal a következő a probléma. A hatóanyag nyilván kipróbált (reméljük), ellenőrzött, tudományosan megalapozott, ezzel nincs probléma. Tiszta hatóanyag azonban nem létezik, azt előállítják gyárakban. A folyamat során egyfelől maradnak szennyezőanyagok, másfelől nem kíván melléktermékek keletkeznek. Ezek kiszűrése (leválasztása) elvileg lehetséges, de minél kisebb százalék hiba a cél, annál drágább az eljárás, mégpedig hatványozottan. Így mindig van egy határ, aminél jobban nem tisztítanak, mert nem éri meg (nem lehet eladni).
Minden azon múlik tehát, hogy a hatóanyagot miből és milyen melléktermékek árán lehet előállítani. Ha azok ártalmatlanok, akkor nem gond, ha marad szennyezettség. Ha mérgezők, akkor nagy gond. A további gond az, hogy ez a veszély általában hosszú idejű halmozódás után derül ki, amikor már lehet, hogy késő.
Ez az elv. A konkrét kozmetikummal kapcsolatos konkrét adatokat csak az ezzel foglakozó (a gyártást ismerő) szakember tudja megválaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!