Fizika tesztkérdés,?
Figyelt kérdés
Egy biztonsági szeleppel elzárt tartályban levő gáz nyomása 500 kPa, hőmérséklete pedig 20 °C. Ha a tartályban levő gáz hőmérséklete 80 °C-re emelkedik, akkor a biztonsági szelepen keresztül a bezárt gáz 10%-a eltávozik.
Mekkora nyomásnál nyit ki a biztonsági szelep?
a, 602,4 kPa
b, 542 kPa
c, 600 kPa
d, 520 kPa
a helyes válasz 542 kPa, MIÉRT?
2016. jan. 3. 10:26
1/7 anonim válasza:
Talán azért mert a levonták az (nyomás)eredményből a 10% gázt, nem tudom miért.
2/7 anonim válasza:
Ez nekem sem világos, nekem a 602,4kPa jön ki.
3/7 A kérdező kommentje:
emelt szintű mozaikos tesztkérdés, szóval nem egyszerű
2016. jan. 3. 10:56
4/7 anonim válasza:
Általában felesleges adat nincs megadva.Itt viszont szerepel a 10% gáz amit kienged a biztonsági szelep.
Persze amikor kinyit a szelep akkor még nem távozott a gáz úgyhogy nem világos nekem se.
5/7 anonim válasza:
Az a mozaikos könyv tele van egyébként hibákkal, legalábbis ha még nem dolgozták át a jónéhány évvel ezelőtti kiadást.
6/7 anonim válasza:
Idiótán van feltéve a kérdés. Nem azt akarják tudni, hogy mekkora nyomáson kezd el kiáramlani a gáz (így gyakorlatilag végtelen számú megoldása lehetne a példának, mert egy határérték felett mindig elkezd kinyitni), hanem azt, hogy mi az a határnyomás, aminél a szelep kinyílik. 602.4 jön ki a felmelegítés utáni nyomásra, de így nem ez a kérdés. A keresett határnyomás az, amikor a gázkiáramlás megáll, azaz azután, hogy a gáz 10%-a eltávozott. Ergo ki kell számolni a nyomás 10%-át és levonni. Így ki is jön az ~542 kPa.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm !! :)
2016. jan. 3. 11:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!