Igaz az, hogy ha egy meleg tárgy hozzáér egy fagyos, mínusz fokost tárgyhoz, akkor összefagynak?
De hát most kiváló az időjárás egy kísérlet elvégzéséhez.
Fogsz egy kisebb, nem túl meleg tárgyat. Kicsit benedvesíted, ráteszed egy nagyobb, kint lévő tárgyra. (Ha ez deres, akkor nedvesítés nem szükséges.) A két anyagtól függő idő alatt összefagynak.
Vagy: gyerekkorunkban sokat játszottunk azzal, hogy deres fémfelülethez hozzányomtuk az ujjunkat. Az ujj is odatapad a fagytól, de szerencsére a kevés víz miatt nem erősen, így el lehet húzni.
Ha megnyalod az ujjad (ne sok nyállal!), akkor száraz, hideg vashoz is odanyomhatod, kipróbálni a dolgot.
Konkrétan tegnap, a kérdés kiírásának napján történt.
Felpakoltam egy utánfutónyi nedves komposztot az utánfutóra, kivittem a telekre (a földút fagy nélkül eddig nem volt járható), és széttalicskáztam. A komposzt belseje lehetett olyan 5 fok, vagy még melegebb is az alja.
Mire végeztem, az utánfutó aljára, oldalára, és a talicskára is foltokban ráfagyott, 10 perc volt lakapargatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!