Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Földrajz szakra, valamint...

Földrajz szakra, valamint geográfus mesterszakra mennyire kell a fizika, a biológia és a kémia?

Figyelt kérdés
Úgy értem, milyen szinten tanítják őket/van szükség rájuk a sikeres tanulmányokhoz?

2016. jan. 1. 20:03
 1/2 anonim ***** válasza:

A földrajz bsc-re tudtommal egyáltalán nem kell se fizika, se biosz, se kémia. Annyira, hogy az utolsó két évvégi eredményben kell talán az egyik a pontszámításhoz, de magán a földrajz szakon nincsenek ilyen tárgyak (én legalábbis nem tudok róla).

Attól is függ, hogy mivel szeretnél majd konkrétabban foglalkozni, a társadalomtudomány részéhez nem kellenek, a természettudományos feléhez meg a fizika, kémia nem árt. Ásványtan, kőzettan, csillagászat, geomorfológia, ezekhez nem ártanak háttér tudások, ha jobban szeretnél majd elmélyülni ezekben, de ha csak le akarod tudni ezeket, akkor nem kell különösebben tanulni őket, elég a középsuliban az óraszám ami megvolt.

Geográfus mesterszakon is hasonló a helyzet.

Geográfus szakirány is van pl. Földtudomány alapszakon, és azzal is lehet menni geográfus msc-re, ott az alapszakon elég kevés a társadalomföldrajz, és ott van kémia, fizika is emelt szintű érettségi szinten nagyjából, picit több.

Igazából a kérdés az, hogy mivel szeretnél majd konkrétan foglalkozni :)

Ha a társadalomföldrajz érdekel, akkor nem kell foglalkozni ezzel szerintem.

Ha karsztosodás, levegő/vizek szennyezettsége, környezetvédelem érdekel akkor a kémiára érdemes rágyúrni.

Ha pedig geomorfológia akkor fizika is meg kémia sem árt, talán a fizikából kicsit több.

Aztán meg szabadon választva bármilyen tárgyat fel tudsz venni, alapozó kémia, fizika stb, ha úgy érzed hogy szeretnél ezekről jobban tanulni.

Remélem tudtam segíteni :)

2016. jan. 2. 12:20
 2/2 Drk91 válasza:
alapszintű tudás kell, de am inkább a kémia az, ahol több mindent tudnod kell (nyilván szakiránytól is függ, ahogy az előttem lévő is írta). Tájkutató szakirányon belül is attól függ, milyen téma felé akarsz menni - talajtannál kell rendesen a kémia, de ha inkább geoinfós irányba mennél, oda pedig természetesen a matematika. amugy nagyon klassz képzés, én most vagyok a geogárfus msc képzés végén, SZTE-n :)
2016. jan. 18. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!