Időzónák, hülyén vannak meghúzva?
Szerinted amikor ezt kitalálták, nem futott át ugyanez az agyukon? Dehogynem! Pont ezért igazították országhatárokhoz, mert csöppet problémás lenne, ha pl. egy amúgy nem nagy ország egyik felében dél van, a másikban meg még csak 11.
Az, hogy neked ez nem tetszik, mert nem csak a puszta matematikai logikát veszi alapul a rendszer, az meg egyéni probléma.
Franciaország, Spanyolország, Olaszország utólag csatlakozott a közép-európai időzónához a nyugat-európaiból, mivel nem akartak ősszel és télen fél 4-kor sötétedést.
A fafejű magyaroknak már rég a kelet-európaiban lenne a helyük (amiben Románia és Ukrajna is van), de nem volt hajlandó eddig egyik kormány sem erre a lépésre.
Szóval igen, szarul húzták meg az időzónákat, de a normális nemzetek ezt már rég kiküszöbölték..
"A fafejű magyaroknak már rég a kelet-európaiban lenne a helyük (amiben Románia és Ukrajna is van), de nem volt hajlandó eddig egyik kormány sem erre a lépésre."
Igen, valóban szenzációs lenne még ebben is a Balkánhoz tartozni...
Szerintem nem számít, kihez "tartozunk".
ITT legyen normális a Nap járása! Ne legyen már fél 4-kor sötét!
"Igen, valóban szenzációs lenne még ebben is a Balkánhoz tartozni..."
Nem csak balkáni országok tartoznak abba az időzónába, a neve is mutatja: "kelet-európai". A Balkán már inkább Dél-Európa szerintem. Ukrajna egész biztosan nem a Balkánon található, de Románia is nagyon határeset, például Erdélyt én nem nevezném balkáni területnek.
Rajtuk kívül a balti államok és Finnország is ebbe az időzónába tartozik.
Amúgy meg ahogy az előző mondja, ki a fenét érdekel, hogy melyik országokkal vagyunk egy időzónában? Attól, hogy Franciaországban télen még fél 6-kor is süt a Nap, itt már fél 4-kor alig látok az orromig november végén..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!