A Benham-korong színeit a színtévesztőknek is látni kell?
Én színtévesztő vagyok :) (#1: jelen!)
Folyamatos pörgés mellett tényleg úgy tűnik, mintha kékes árnyalatban villogna az egész korong, ott pedig, ahol a spirálszerű csíkok forgás közben összeszűkülni látszanak, az a koncentrikusnak tűnő rész pedig valamilyen meghatározhatatlan árnyalatúnak tűnik (leginkább zöldes-narancsos-szerű).
Egyébként kettes típusú színtévesztő vagyok, vagyis bizonyos árnyalatokat (helyesebben az árnyalatok egy bizonyos csoportjait) nem tudok egymástól megkülönböztetni. Tehát van olyan árnyalatú lila, amit kéknek látok, van olyan zöld árnyalat, amit barnának, narancsnak látok, van olyan sárga, amit zöldnek (vagy fordítva), stb.
Sokféle színtévesztés van. Én is tévesztek színeket, én narancssárgásat, sárgásat vagy világos zöldet látok benne (ezeket pont nehezen különböztetem meg).
Itt próbáltam:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!