Az összes élőlény közül miért csak az embernek kell megmosni a fogát?
Gondolom az állatok is valamennyire megtisztítják a fogukat evés után, lenyalogatják a nyelvükkel pl. de ugye az embernél ez nem elég, mert beszuvasodik a fog és tönkremegy, fájni fog egy idő után. Miért csak az embernek kell naponta fogkrémmel megmosni? Ilyenre egy másik élőlénynél sincs szükség
(Csak kíváncsi vagyok, nincs bajom a fogmosással szoktam is csinálni)
Az állatoknak is kellene, az ő fogaik is romlanak. Csak ők nem képesek rá, és ahogy előttem is írták, legtöbbjüknek lényegesen kevesebb a várható élettartama mint az embernek. A rágcsálók pld. azért rágcsálnak, mert folyamatosan nő a foguk, és azt kell lekoptatniuk - a természet náluk így oldotta meg a kérdést.
A másik ok, hogy csak az ember fogyaszt feldolgozott élelmiszereket, és ezek a feldolgozásnak és a hozzáadott anyagoknak köszönhetően károsítják a fogzománcot ill. az ínyt.
Pl sok elefant a termeszetben nem a testi oregsegtol hal meg, hanem annyira elkopnak a fogai, hogy nem tud taplalkozni, es szimplan ehan hal.
Ezek utan dontsd el, szukseged van-e a fogmosasra, vagy sem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!