Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ezt a jelenséget mivel magyará...

Kisbeethowen kérdése:

Ezt a jelenséget mivel magyarázhatjuk?

Figyelt kérdés

Adott egy gyertya, és egy öngyújtó. A gyertyát az öngyújtóval meggyújtjuk, majd elfújjuk. A felszálló füstöt szintén meggyújtjuk, és a gyertya újra fellobban.

https://www.youtube.com/watch?v=Z2_rwr_qEkA

0:27-től van ez a jelenség.

(énszerintem a gyertya olajainak gőze gyullad be ilyenkor a füstben, az végigég, majd végül begyújtja a kanócot újra)

2015. dec. 8. 20:42
 1/5 A kérdező kommentje:

Én hülye -_-

ott van a leírásban :D :D

2015. dec. 8. 20:50
 2/5 Grodd válasza:
100%
When you light a candle, the heat from the flame vaporizes the cande wax. When you blow the candle out, vaporized wax briefly remains in the air. If you apply a heat source quickly enough, you can ignite the wax and use that reaction to relight the wick of the candle.
2015. dec. 8. 20:50
 3/5 Grodd válasza:
100%
This is a simple yet amazing trick. Some candles contain a chemical called paraffin. Paraffin is petroleum by-product. When you relight the smoke, you're actually lighting the paraffin residue within the smoke. The closer you get the lighter to the candle, the easier it is to relight. It's fun to see just how high you can relight the candle. The version in the video shows the candle being relighted about 6 to 7 inches away.
2015. dec. 8. 20:52
 4/5 Grodd válasza:
100%
Ja, már rájöttél. :D Nem vettem észre, sry.
2015. dec. 8. 20:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Érdekes, kipróbáltam egy paraffin mécsessel, nekem nem működött.
2015. dec. 9. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!