Milyen távcsőt ajánlanátok egy kezdőnek?
Csak hobbiból szeretnék a csillagászattal foglalkozni, külvárosban lakunk, ahol szinte elenyésző a fényszennyezés, és többnyire bolygókat szeretnék nézni vele, esetleg galaxisokat, ha belefér a kb. 100 ezer Forintos keretbe.
Én ezt a SkyWatcher 130/900-at és a SkyWatcher 120/600-at néztem ki eddig, de már javaslatokat is szívesen fogadok. =)
Ha kicsit kipótolod valami ilyesmi
Mennyibe kerülnek ezek pontosan?
Mert szerintem inkább olyan 120-130 ezer ft-osak, amiket belinkeltél. Azt nem tudom, hogy Newton vagy lencsés rendszerűek-e a kinézett távcsöveid (mert nem írtad le), de én ha neked lennék, ebben az árkategóriában Dobsont vásárolnék. Gondolom csak nézegetni akarod az eget, a nézegetéshez pedig a Dobson a legolcsóbb ár-értékarányú eszköz, mert az olcsó mechanika miatt viszonylag nagy tükörátmérőhöz jutsz kevesebb pénzért.
A Dobson 150/1200 95 ezer ft
A Dobson 200/1200 pedig 128 ezer ft.
Inkább a kettő közül valamelyiket javaslom, mint az általad említetteket.
AZ én készülékem:
Pöpec képe van, imádom. És bicikli/hátizsák kombóval elhordható, ha nincs kocsi.
Galaxisok megfigyelése picit bajosabb, de minden az ég és láthatóság kérdése:) Bolygókra tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!