Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen távcsőt ajánlanátok...

Milyen távcsőt ajánlanátok egy kezdőnek?

Figyelt kérdés

Csak hobbiból szeretnék a csillagászattal foglalkozni, külvárosban lakunk, ahol szinte elenyésző a fényszennyezés, és többnyire bolygókat szeretnék nézni vele, esetleg galaxisokat, ha belefér a kb. 100 ezer Forintos keretbe.

Én ezt a SkyWatcher 130/900-at és a SkyWatcher 120/600-at néztem ki eddig, de már javaslatokat is szívesen fogadok. =)

#csillagászat #távcső #SkyWatcher #távcsővásárlás
2015. dec. 4. 19:47
 1/5 TappancsMancs ***** válasza:
28%

Ha kicsit kipótolod valami ilyesmi

[link]

2015. dec. 4. 23:57
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mennyibe kerülnek ezek pontosan?

Mert szerintem inkább olyan 120-130 ezer ft-osak, amiket belinkeltél. Azt nem tudom, hogy Newton vagy lencsés rendszerűek-e a kinézett távcsöveid (mert nem írtad le), de én ha neked lennék, ebben az árkategóriában Dobsont vásárolnék. Gondolom csak nézegetni akarod az eget, a nézegetéshez pedig a Dobson a legolcsóbb ár-értékarányú eszköz, mert az olcsó mechanika miatt viszonylag nagy tükörátmérőhöz jutsz kevesebb pénzért.

A Dobson 150/1200 95 ezer ft

A Dobson 200/1200 pedig 128 ezer ft.

Inkább a kettő közül valamelyiket javaslom, mint az általad említetteket.

2015. dec. 5. 04:06
 3/5 anonim ***** válasza:

AZ én készülékem:

[link]

Pöpec képe van, imádom. És bicikli/hátizsák kombóval elhordható, ha nincs kocsi.

Galaxisok megfigyelése picit bajosabb, de minden az ég és láthatóság kérdése:) Bolygókra tökéletes.

2015. dec. 7. 09:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha csak otthon a kertben akarod hasznalni, akkor nem problema a hordozhatosag, ez mindenkeppen a dobson mellett szol. A dobsonnal viszont az a problema, hogy idonkent jusztirozni kell, es az objektumok kovetese nem egyszeru. Ezek nem nagy problemak, de egy teljesen amatornek fejfajast okozhatnak. Nem tudom, hogy mennyire megvalosithato, hogy ellatogass egy boltba (pl. Pesten a makszutov.hu) ahol a professzionalis tanacsadas mellett eloben is bele tudsz nezni a tavcsovekbe, es jobban fel tudnak kesziteni a tavcsovel jaro herce-hurcara. (En a magam reszerol egy Goto mechanikaval felszerelt Dobson beszerzesen gondolkodok, de ezek sajnos tulmutatnak a kereteden.)
2015. dec. 7. 11:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem a SkyWacher 120/600-as távcsövem van, és én nagyon meg vagyok vele elégedve, nem bántam meg, hogy ezt választottam. Nagyon könnyű felállítani, kezelni, mélyég objektumok terén még városból is fantasztikusan teljesít, de kb. 150x-es nagyításig bolygózásra is jól használható.
2016. jan. 14. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!