Kobalamín (B12) kísérlet?
A tanárról inkább nem beszélnék... Annyi legyen elég, hogy az organika ZH-ban ilyen kérdések voltak: Magyarázd el saját szavaiddal mit jelentenek ezek a mondatok, vagy kifejezések: A) Gondolkodj úgy mint egy molekula B)A természet objektív, de az ember projektív C) Mi a különbség a Nanoputánok és a Liliputánok közt? D) Mi a protón-staféta ... Megjegyzem a szakom Orvosi biológia, Első éves vagyok, és nem tudom most már ezek után, hogy abban e van a hiba, hogy ebben a szemeszterben több kémiánk van mint biológia, vagy pedig egyáltalán nincs itt mit keresnem. Jó, igen oké. B12, orvoslás, igen mind benne van, meg a mi testünk is egész kémia, de hirtelen értek ezek az elvárások most így. Rákérdeztem felsőéveseknél, azt mondták, ők megúszták, nekik ez a projekt nem volt kötelező, mi "megszívtuk". Ja és példák amiket mondtak: pl. Kapsaicín- Carolina Reaper chilli paprikáboĺ kivonják a Kapsaicint, és beadják olyan betegeknek akiket Helicobacter pyroli támadott meg. Egy mű emésztőrendszeren lemérik a metabolikus ledolgozását, majd a chilliből kivont kapaicint zselés kapszulába zárják és 8 óránként vízzel adagolják a paciensnek. Megjegyzem ez persze csak megtervezve. De viszont találtam olyat is aki a Rezveratrollal dolgozott, és a projekt arról szólt, hogy a fekete eperfát vizsgálná meg, hogy mely részeiben és milyen szinten található benne a Rezveratrol. Szóval ez valamivel hitelesebbnek tűnik egy elsőévestől...
Nagyon szépen köszönöm a homoktövis tippet. Azt hiszem az lesz a megfelelő. Ismerem a növényt, van ismerősöm aki vele dolgozik, úgyhogy igyekszem összeszedni pár jó információt, és összedolgozni valami projektbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!