Sopronfeco kérdése:
Mi alapjan szamolja ki az emberi agy egy altalam elhajitott targy roppalyajat, a dobas erejet es iranyat a targy sikeres celbajuttatasahoz?
Figyelt kérdés
Vajon milyen szamitasokat vegezhet el az agy ennek erdekeben,hiszen ez egyaltalan nem kis feladat ha azt nezzuk h mennyi korulmenyt kell (elvileg)figyelembe venni...
persze ott van a "fogod,celzol es losz..",de abban az esetben is az agy vegzi el a celzas folyamatat es a lovedek nagy tavolsagbol valo celbajuttatasahoz is figyelembe kell venni ezeket a korulmenyeket,hiszen azok valtozasa hatassal van a lovedek utjara,ugyanugy mint egy eldobott kavicsra...
Es azt tapasztalatbol tudom,hogy mar gyermekkoromban is sikerult jo parszor betalalnia annak a kavicsnak ill.labdanak,amit epp utjara inditottam kulonosebb celozgatas nelkul,majdnem csak ohajtva,hogy de jo lenne ha..,pedig akkoriban meg csak a roppalya szo jelenteset sem ismertem..
2015. nov. 23. 07:31
11/11 anonim válasza:
Szerintem ilyenkor a sebességet veszi figyelembe az agy, tehát arra emlékszik, hogy adott távolság eléréséhez milyen sebesség kellett korábban, és ilyen sebességre igyekszik felgyorsítani a tárgyat. Ha nehezebb, akkor nagyobb erőt alkalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!