Fizikusok! Hogy tud egy üveg így kitörni? KÉP LENT!
Figyelt kérdés
Ültem otthon, hallgattam a zenét, hirtelen egy nagy csörömpölésre lettem figyelmes, majd mikor odamentem, ezt láttam:
Ötletem sincs, mi okozhatta ezt. Ablak üveg, kb akkora mint egy fej.
2015. nov. 20. 19:21
1/8 Salx Narval válasza:
Nem hinném, hogy ehhez fizikus kellene egyszerűen nekicsapódott belülről valami, ami nem látszik a fotón. A szilánkok kívül vannak, nyilván belső hatás érte, talán egy becsukódó ajtó törte be amit becsapott a huzat. Az üvegben lévő belső feszültség fura formákat, törésvonalakat hozhat létre.
2/8 anonim válasza:
Belülről nem csapódhatott neki semmi, mert dupla üveg, és a külső üveg tört ki. A képen látszik, hogy mögötte van még egy réteg üveg :) a két réteg között is vannak szilánkok. Ajtók be voltak csukva végig.
3/8 A kérdező kommentje:
Az előző komment én vagyok, csak másik névről, bocsi :D
2015. nov. 20. 19:42
4/8 EagleHUN válasza:
Valami kívülről is nekicsapódhatott, de nem volt elég erős a belső üveg kitöréséhez. A szilánkok azért kerültek kívülre mert a belső üvegről visszapattantak.
Valaki bedobhatta talán, de csak kis kaviccsal.
5/8 A kérdező kommentje:
Igen, de akkor lennének hajszálrepedések a törés körül, nem szabályos körben, repedés nélkül törne ki egy bedobott üveg.
2015. nov. 21. 00:31
6/8 anonim válasza:
Nem feltétlenül. Az ütköző dolog sebességének, tömegének, alakjának, anyagának, rugalmasságának, beérkezési szögének (és még egy sor más tényezőnek) függvénye, hogy hogyan törik az ablaküveg tőle. Mondjuk tényleg nem gyakori, hogy így törne be egy üveg, de nem is olyan nagyon ritka. Pl. teniszlabda megfelelő sebességgel hasonló törést tud produkálni.
7/8 Salx Narval válasza:
Bezzeg ha akarna valaki vágni egy kört tuti, hogy elrepedne.:D Sok értelme nincs a találgatásnak ha te aki ott vagy nem tudod megállapítani, akkor a fénykép alapján még nehezebb.
8/8 A kérdező kommentje:
#6 értem, köszi
#7 akkor rejtély marad :D amúgy nem volt semmi a helyszínen, ami arra utalt volna, hogy bedobták volna.
2015. nov. 21. 11:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!