Metil-narancs indikátor készítése?
sűrű és darabos lett miután kicsit visszahűlt
a narabkák kristály lapocskák formájában jelentek meg
0,1%, az m/m%? Vagyis 0,1 g MO-t mértél kb 100 g vízhez?
0.5 g/100 ml az elméleti oldhatósága 20 °C-on, vagyis ennek még fel kellene oldódnia, de azért már elég tömény. Ultrahang fürdőn rázatást gondolom kipróbáltad ha van ultrahangfürdő a közelben. De ha nem, akkor próbáld ki. Vagy deszt vízben ioncserélt helyett. Lassabb hűtést lehet még kipróbálni, de igazából nem tudom, miért nem oldódik jobban.
Igen tömegszázalékot értettem alatta.
Ultrahang fürdővel már találkoztam de sajnos nekem nem áll a rendelkezésemre,esetleg még arra gondoltam talán "bedöglött" a szilárd metil-narancs nem tudom milyen régóta állt már a raktárban
Azt ugye jól értem, hogy sikerült feloldanod meleg vízben, majd kivált hűtés után?
Azt nem hiszem, hogy a metilnaracs meg tud romlani. Évekig eláll észrevehető változás nélkül egy sima szekrényben.
Esetleg nézd meg a felhasznált víz pH-ját (melegítve is). Ha egy kicsit savas, akkor az csökkentheti az oldhatóságot. Ha a víz is rendben van, akkor nem tudok segíteni. Használj hígabb oldatot, az is remekül átcsap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!