Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egy jól szellőző, ventillátoro...

Egy jól szellőző, ventillátoros helységben, előre láthatóan hány hónapig kéne a nyílt levegőn rohasztanom a palack bort - lapos tányérba öntve -, hogy az ecetté rohadjon?

Figyelt kérdés
2015. okt. 20. 15:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Kb három-négy napon belül elpárologna az egész :)
2015. okt. 20. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Mi az, hogy elpárologna?!!

>:-(


Nem úgy van tán, hogy a bor megecetesedik? (és logikusan gondoltam volna, hogy ennek a végére X%-os töménységű ecetté válik)

2015. okt. 20. 16:24
 3/6 anonim ***** válasza:

A bor nem magától ecetesedik meg, hanem a belekerülő baktériumoktól.


Ha te lapos tányérba kiöntöd, jól szellőző, mozgó levegős helyre, az úgy elpárolog, mint a szél :D


A borban legnagyobb részt víz van, ami párolog, meg alkohol, ami még jobban párolog :)

2015. okt. 20. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Na de akkor mit kell tenni, hogy a palacknyi bor ecetté romoljon?
2015. okt. 20. 16:40
 5/6 dellfil ***** válasza:

Így kell csinálni:


[link]


dellfil

2015. okt. 20. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Szóval az a lényeg, hogy a bor-levegő 1:4 arányban legyen jelen, azon kívül >semmi<.

És így a válasz a kérdésemre 18.

2015. okt. 20. 18:09

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!