Egy jól szellőző, ventillátoros helységben, előre láthatóan hány hónapig kéne a nyílt levegőn rohasztanom a palack bort - lapos tányérba öntve -, hogy az ecetté rohadjon?
Figyelt kérdés
2015. okt. 20. 15:09
1/6 anonim válasza:
Kb három-négy napon belül elpárologna az egész :)
2/6 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy elpárologna?!!
>:-(
Nem úgy van tán, hogy a bor megecetesedik? (és logikusan gondoltam volna, hogy ennek a végére X%-os töménységű ecetté válik)
2015. okt. 20. 16:24
3/6 anonim válasza:
A bor nem magától ecetesedik meg, hanem a belekerülő baktériumoktól.
Ha te lapos tányérba kiöntöd, jól szellőző, mozgó levegős helyre, az úgy elpárolog, mint a szél :D
A borban legnagyobb részt víz van, ami párolog, meg alkohol, ami még jobban párolog :)
4/6 A kérdező kommentje:
Na de akkor mit kell tenni, hogy a palacknyi bor ecetté romoljon?
2015. okt. 20. 16:40
5/6 dellfil válasza:
6/6 A kérdező kommentje:
Szóval az a lényeg, hogy a bor-levegő 1:4 arányban legyen jelen, azon kívül >semmi<.
És így a válasz a kérdésemre 18.
2015. okt. 20. 18:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!