Mindenki máshogy látja a színeket?
Ugye ahogy megkülönböztetjük a színeket a látható spektrumon belül, mindegyiket elnevezzük. Akinek a sárga egy adott szín: azt sárgának hívja. Másnak ugyan az a tartomány a szivárványon szintén sárga megnevezést kap, de lehet hogy az olyan neki mint a kék, az előzőnek...
Lehet hogy mindenki máshogy látja a színeket? ugye a színek mint olyan, nem léteznek, csak agyunk által érzékeljük és ezáltal "be-hallucináljuk" a különböző elektromágneses sugárzások hullámhosszától függően...
#5, miért tetteted magad butának?
Természetesen nem pont ugyanúgy festi le - nem is lehetne amúgy - és ha normál festéket használ, akkor én is látom a különbséget.
Ha lefestené, akkor te pont ugyanazt látnád, amit alapból látsz a valóságban, mert te azt a más árnyalatot, amit ő lát, nem tudod észlelni a trikromatikus látásoddal.
Ez olyan, mintha egy hagyományos rádión megpróbálnál befogni egy WIFI jelet. Más frekvenciatartományban van, a te készülékeddel esély sincs az észlelésre.
#7, még mindig nem érted: hagyományos festékkel festi le. Ez másfajta színekből áll, mint a valóság, amit lefest - ezért nagyon jó eséllyel amit ő kétféle színnek lát rajta, azt én is.
Ezt még megtoldom azzal, hogy nem pont ugyanolyannak látja, mint amilyennek lefesti - mivel ő festő, nem csodalény.
Harmadrészt pedig ő DIREKT azért festi le, hogy egy köznapi ember is lássa ezeket a mintákat, ezért erősíti az eltéréseket, hogy jól észrevehetők legyenek.
Mondom: a képei csodálatosak. Többször annyi szín van rajta, mint amennyit én valaha is láttam egy tárgyon, pedig semmi gond a színlátásommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!