Hol szoktak lenni természettudományos (leginkább biológiai) előadások?
az egyetemi nagyelőadós dolgok igazából mese habbal kategória, és szerintem ahhoz túl száraz és tömény, hogy azt egy utcáról betévedt ember befogadja, egyébként a kutya nem veszi észre, hogy van-e a 200 állandón kivül egy két potyautas mostanában amúgy ne menjél, mert a negyedéves évfolyam ZH-kat most írják a 6-7. héten
a gyakorlatok meg úgy néznek ki, hogy egyrészt névsorolvasás van másrészt 15 ember van benn, itt törtnnek egyébként az "érdekes" dolgok
idézőjelben, mert iszonyú sok marhaságot kell megtanulni
van még a kutatók éjszakája (illetve most volt), ami nekem BSC-s szemmel iszonyúan lebutított dolgokat hoz el a közönségnek
nekem kicsit magasabban van már a 'hűha' léc
Ha ennyire érdekel, akkor esetleg be is iratkozhatnál egy egyetemre. Egyébként szoktak szervezni pont ilyen érdeklődöknek szóló előadásokat, ilyen például a Budapest Sciene Meetup [link]
A PTE-n pedig az oktatók rendszeresen tartanak ismeretterjesztő előadásokat az érdeklődőknek, ennek a programsorozatnak Nyitott Egyetem a neve [link]
Hasonló előadássorozatot a DE TTK Biológiai és Ökológiai Intézete is szervez, ha jól tudom, csak sokkal ritkábban, viszont főleg meghívott, külföldi előadókkal. Most hirtelen más nem jut eszembe.
nézz ki egy számodra szimpatikus előadást.
gytk-n most sejtbiológia van első évfolyamon, következő félévben genetika. Esetleg ülj be ha tudsz, biztos érthetőbb, mint az anatómia, fejlődéstan Áok-ról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!