Miért fúj a szél? úgyértem mitől? "mi fújja"?
Figyelt kérdés
2010. márc. 15. 14:42
2/8 anonim válasza:
A Nap felmelegít valamit, a meleg levegő felszáll, a hideg le, és megy össze-vissza, hisz nem egyhelyben süt a Nap sem.
3/8 anonim válasza:
Az egész nyomáskülönbségen alapszik.
A meleg légtömegnek kicsi a sűrűsége ezért felemelkedik ahol felemelkedett ott légritka tér keletkezik,és a helyére a nagyobb sűrűségű hideg(hűvös)levegő áramlik.
4/8 anonim válasza:
a meleg levegő felszáll és helyére hideg megy ez a hidegfront vagy a hideg levegő helyére meleg jön meleg foront , nem úgy kell elképzelni hogy pont ott a környéken felszáll egykis meleg levegő hanem egy fél kontinensnyi meleg levegő felszáll és akor a fél kontinensen fúj a szél
5/8 dellfil válasza:
A Nap az egész időjárás fő "motorja". Nagyon kis mértékben beleszól még a Föld belső energiája is, de nem számottevő.
Bátran kijelenthetjük, hogy a Napról a Földre érkező sugárzó energia mozgatja a légkört, vagyis okozza a szelet.
Tehát a szelet a Nap "fújja". :)
6/8 dellfil válasza:
Az előző vagyok. Kifelejtettem, hogy az érkező energia többféle oknál fogva nem egyenletesen melegíti a Földet, okozván légmozgást. Az előző kommentelők meg már leírták miért okoz légmozgást a különböző hőmérséklet.
7/8 Sz1u válasza:
A fák fújják! :)
Egyébként fentebb már leírtak mindent...
8/8 Bleichings válasza:
A Föld felszínének különböző pontjai eltérő mértékben melegszenek fel. Ahol melegebb a levegő ott kisebb a légnyomás, ahol hidegebb, ott pedig nagyobb. A különböző légnyomású helyek között kiegyenlítődik a nyomás, vagyis a nagyobb nyomású helyről a kisebb nyomású hely felé fog áramlani a levegő. Ez a légáramlás a szél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!